Aanrader! — maart 2022

mentale gezondheid

aanrader

Aanrader! — maart 2022

Geplaatst op 30/03/2022 door Annelies De Tender

Deel dit artikel

“Het nieuwe ademen” James Nestor

Wat je eet, hoeveel je traint en hoe jong je bent is lang niet zo belangrijk als dat wat we allemaal, elke dag, onbewust doen: ademen. Er is niets essentiëler voor onze gezondheid en ons welzijn dan in- en uitademen, zo’n 25.000 keer per dag.

Onderzoek toont aan dat zelfs kleine aanpassingen aan de manier waarop we ademhalen onze atletische prestaties kunnen verbeteren, onze interne organen kunnen verjongen en zelfs astma en auto-immuunziektes kunnen verhelpen. Het nieuwe ademen zet alles wat je dacht te weten over je meest fundamentele biologische functie op zijn kop, op basis van medisch onderzoek en recente studies op het gebied van psychologie, biochemie en menselijke fysiologie. Ademen zal nooit meer hetzelfde zijn.

Dit boek was nuttig voor mij omdat het uitlegde hoe ik door eenvoudige ademhalingsoefeningen mijn geest kan kalmeren, en mijn stress en angst kan verminderen. Deze oefeningen hebben me niet alleen voor een sollicitatiegesprek geholpen, maar ook tijdens stressvolle werkgerelateerde taken.

aangeraden door Zhanna

De zelfhulpboekenclub” — Stijn van Vliet en Jasper Demollin

Stijn van Vliet en Jasper Demollin (Streetlab) lezen nooit, maar nu ze richting de 30 gaan, dringen existentiële vragen zich op. Daarom duiken ze onder andere in de kasten van hun moeders, die volstaan met zelfhulpboeken. Dat doen ze voor alle andere luie lezers zoals zijzelf. Ze offeren zich op zodat jij niet meer hoeft te lezen. Zelfhulpboeken zijn de bestsellers van deze tijd, dus schijnbaar hebben we veel vragen, maar vinden we hier de antwoorden? Stijn en Jasper bespreken elke aflevering op hun eigen laagdrempelige manier een ander boek met een bijzondere gast. Al lezend en pratend zoeken ze naar de nonsens en de krenten in de zelfhulp-pap.

aangeraden door Zhanna

Werkgeluk: de feiten, de fabels en de oplossing” — Dajo De Prins

In deze webinar, opgenomen met Jobat in het kader van de Week van het werkgeluk, verkent geluksexpert en schrijver Dajo De Prins de notie van geluk op het werk. Hoe vind je geluk in je job? Wat geeft jou energie? Kan je verwachten dat je je persoonlijk ontwikkelt in jouw carrière? Hoe kan je zorgen dat je werknemers gelukkig zijn? En wat brengt een gelukkige werksfeer met zich mee? Op een uurtje tijd vind je alvast inspiratie om aan jouw eigen traject te beginnen.

aangeraden door Annelies

“Beating the AI hiring machine” — Technology Review

In de podcast-reeks “In Machines We Trust” verkent Technology Review de rol van AI (Artificial Intelligence) in onze hedendaagse leven en toekomst. Deze aflevering is gewijd aan de invloed van AI op het recruteringsproces, en hoe je dit als werkzoekende kan omzeilen.

In het Engels.

aangeraden door Annelies