Een nieuwe job starten zonder solliciteren: Open Hiring® komt naar Vlaanderen!

solliciteren

innovatie

Een nieuwe job starten zonder solliciteren: Open Hiring® komt naar Vlaanderen!

Geplaatst op 24/08/2022 door Nadia Kara

Deel dit artikel

Sollicitatierondes, gesprekken, assessments… de weg naar een potentiële nieuwe job kan soms heel ingewikkeld en tijdrovend zijn. Met de Open Hiring® methode, geïmporteerd uit de Verenigde Staten, hoeft dit niet meer: je gaat gewoon aan de slag. Het klinkt wel leuk, maar werkt het ook effectief op de Vlaamse arbeidsmarkt?

First come, first served

In de praktijk gaat het als volgt: de kandidaten schrijven zich in op een vacature waarvoor ze interesse hebben. Ze worden dan eerst gepeild naar de motivatie, waarna ze op een wachtlijst terechtkomen. De eerste kandidaat op de lijst wordt aangenomen, en als er nog een plek vrijkomt, de volgende, enzovoort. Het begon in 2020 in Mechelen met het 12work-project, en in Gent voerden Divergent-UGent en haar partners een onderzoek uit, waarvan de resultaten nu gekend zijn.

Intrinsieke motivatie

Bij werkgevers is er alvast interesse: door een bevraging vóór opstart van de studie, leerde Divergent-UGent dat er bij Vlaamse bedrijven enthousiasme was voor deze nieuwe soort van sollicitatiemethode. Bij de volgende stap werden een 10-tal mensen aangenomen volgens de principes van Open Hiring® en bij hen was het ook een duidelijk succes: na een maand tewerkstelling gaf 83% van de deelnemers aan dat ze autonomie ervaarden, hun competenties konden inzetten en verbondenheid voelden op de werkvloer. Bij 60% van de aangenomen werknemers vinden we intrinsieke motivatie terug (motivatie die vanuit de persoon zelf komt, en niet door externe elementen of druk).

Open Hiring tegen de arbeidsmarktkrapte

In de huidige periode van arbeidsmarktkrapte kan Open Hiring® ook een oplossing bieden: het is een laagdrempelige manier om werkzoekenden te bereiken en te activeren — voor jobs waarvoor weinig tot geen voorkennis of opleiding vereist is, alleszins.

Iedereen krijgt een gelijke kans, wat het verschil zal maken is jouw motivatie: voor werkgevers is het dus ook een aantrekkelijke alternatief voor de traditionele aanwervingsprocedure.

“Open Hiring® discriminatie voorkomt door iedereen -ongeacht achtergrond- kansen te bieden. Solliciteren lijkt evident, maar dat is het zeker niet voor iedereen. Klassieke selectieprocedures zijn oké maar voor sommige sollicitanten een onnodig of zelfs onterecht struikelblok. Een krappe en inclusieve arbeidsmarkt vraagt -naast klassieke selectie- om alternatieve selectieprocedures die aan de noden van specifieke doelgroepen tegemoet komen.”
Eva Derous, professor arbeidspsychologie aan de Universiteit Gent

Overtuigd?

Alle info over Open Hiring®, hoe je er als werkgever mee aan de slag gaat en openstaande vacatures in Oost-Vlaanderen vind je op openhiring.be. Voor Mechelen vind je hier een aantal openstaande vacatures terug.

Bronnen:

Open Hiring® getest en goedgekeurd in Vlaanderen: een vaste job zonder sollicitatiegesprek (UGent)

www.12work.info