Frisse look, nieuwe website: Co-Searching is klaar voor 2023!

Frisse look, nieuwe website: Co-Searching is klaar voor 2023!

Geplaatst op 30/01/2023 door Nadia Kara

Deel dit artikel

Ook in "the age of social media" blijft een goede website noodzakelijk om alle nodige informatie uitgebreid te communiceren. Daarom gingen we in het laatste half jaar aan de slag, en bouwden we een nieuwe website, meer toegepast op onze en vooral jullie noden.

Alles op één plek

Vroeger verdwaalde je soms tussen de vele platformen waar je onze informatie kon vinden; nu niet meer! Vanaf nu kan je je inschrijven op onze workshops, inspirerende blogposts lezen, meer weten over wie we zijn en nog veel meer, allemaal op één plek. We hebben zelfs een Engelstalige pagina gemaakt voor mensen die geïnteresseerd zijn in onze activiteiten in het Engels! Pretty cool, right?

Duurzaamheid

Veel mensen staan er niet bij stil, maar het Internet creëert een grote ecologische voetafdruk. De digitale wereld is verantwoordelijk voor ongeveer 4% van alle broeikasgassen. Hoe komt dat?

The internet consumes a lot of electricity. 416.2TWh per year to be precise. To give you some perspective, that's more than the entire United Kingdom.
websitecarbon.com

De servers waar de websites op draaien, de toestellen die we gebruiken om video's, foto's en andere content te laden, verbruiken allemaal elektriciteit. En elektriciteit moet geproduceerd worden, wat niet altijd op ethische en ecologische manier kan. Om onze impact op het milieu te beperken, huurden we Studio Colibri in, een webbureau dat zich toelegt op groenere, veiligere en beter presterende websites. We gingen van 1,01g CO2 per weergave van onze homepagina, naar 0,01g, wat ons binnen de 2% groenste websites ter wereld plaatst!

Toegankelijkheid

Niet iedereen heeft de middelen om een eigen laptop te hebben, of de nieuwste smartphone te kopen: daarom zorgden we dat de nieuwe Co-Searching website op alle apparaten goed wordt weergegeven. Spot je nog een fout? Laat het ons weten!

Ook voor mensen die door een beperking de website niet optimaal kunnen bezoeken, voorzien we de nodige aanpassingen. We volgen daarvoor de Richtlijnen voor Toegankelijkheid van Webcontent (WCAG) 2.1.

We zijn dankbaar ons 9de jaar te beginnen met zo'n leuke update, en erg blij jullie vanaf nu nog beter van dienst te zijn!