Het Co-Searching ABC: Canva

solliciteren

lifehacks

Het Co-Searching ABC: Canva

Geplaatst op 17/12/2020 door Geoffrey Colson

Deel dit artikel

Welkom bij het Co-Searching ABC! In deze blogreeks halen wij voor iedere letter van het alfabet een belangrijk woord aan dat met solliciteren of werken te maken heeft. Vandaag staat de designtool Canva in de spotlight… Want deze tool kan handig zijn bij het opstellen van jouw CV.

Je CV is een deur naar een nieuwe job. Het is essentieel bij het solliciteren. Het geldt immers als je persoonlijk visitekaartje voor mogelijke werkgevers. Uiteraard is het belangrijk dat dit foutloos geschreven en goed gestructureerd is. Net zoals het cruciaal is om er al jouw kwaliteiten in de kijker te zetten.

Je bent natuurlijk zelden de enige kandidaat die in aanmerking denkt te komen voor een job. Er wordt wel eens beweerd dat o.m. recruiters op een kleine zes seconden al een oordeel vellen over een CV. Het volstaat voor hen om er gewoon even een blik op te werpen. Je kan dus maar best opvallen tussen de hoop. Dit kun je doen door je CV van een fraai design te voorzien. Want… het oog wil ook wat. En nee, je hoeft hier niet per se een grafisch ontwerper voor te zijn!

Met de online designtool Canva kun je in een mum van tijd gratis jouw CV ‘pimpen’. Op deze website kun je kiezen tussen talloze templates. Er is voor ieder wat wils. Je kan er trouwens ook sjablonen terugvinden om o.a. motivatiebrieven in een mooi jasje te steken. Wees dus geen grijze muis en val op tussen andere kandidaten!

Heb je nog tips nodig om je CV op te stellen? Neem dan zeker een kijkje op onze WerkWiki.

“You can’t use up creativity. The more you use, the more you have.”

-Maya Angelou