“Vrijwilligerswerk bij Co-Searching: een verrijkende levenservaring!”

getuigenis

co-searching activiteiten

“Vrijwilligerswerk bij Co-Searching: een verrijkende levenservaring!”

Geplaatst op 25/11/2020 door Sandy

Deel dit artikel

Als werkzoekende ben je naast het solliciteren meestal ook nog met allerlei andere zaken bezig. Hobby’s en een (liefst) zinvolle vrijetijdsbesteding kunnen daar deel van uitmaken. Waarom dan niet kiezen voor vrijwilligerswerk? In deze blog lees je meer over Co-Searching vrijwilliger Sandy’s verrijkende ervaring bij onze organisatie.

Juni 2018… Ik was werkzoekend en zocht naar een zinvolle invulling van mijn vrije tijd. Alleen thuis zitten en solliciteren was ik beu. Ik besloot om op zoek te gaan naar vrijwilligerswerk dat bij mij zou passen. Ik had voor mezelf enkele voorwaarden opgesomd waaraan mijn ideale vrijwilligersjob moest voldoen.

Mijn organisatietalent en talent voor optimalisering stonden hierbij bovenaan. Verder ben ik een sociaal beestje, dus kunnen samenwerken met toffe collega’s was voor mij ook belangrijk. Tot slot wou ik ook mijn ruime ervaring (onder andere massa’s ervaring met solliciteren) met anderen kunnen delen.

Co-Searching: een nieuwe uitdaging

Ik kwam al snel bij Co-Searching terecht. Na een zeer aangenaam intakegesprek startte ik met het uitwerken en organiseren van workshops. Faciliteren probeerde ik, maar dat was niet mijn ding. Maar geen nood, trial en error is waar Co-Searching voor staat. Iets waar ik hen vandaag nog steeds dankbaar voor ben.

Tijdens dat jaar heb ik veel kunnen werken aan mijn persoonlijke groei en heel wat zelfkennis opgedaan. Ik leerde ook nieuwe vrienden kennen. Dit heeft mij veel geholpen bij het vinden van een nieuwe job (bedankt Co-Searching!). Ik probeerde hierna nog een tijdje om het vrijwilligerswerk te combineren met mijn nieuwe job en verschillende opleidingen. Maar het werd mij helaas wat te veel. Vanaf juli 2019 lag mijn vrijwilligerswerk volledig stil.

Terug van weggeweest…

Tot juni 2020… Het beestje kriebelde toen opnieuw en ik begon stilletjes aan een nieuw traject bij Co-Searching. Op dat moment zag ik in mijn mailbox en op mijn Facebook de opleiding “Postgraduaat Vrijwilligerswerk” passeren. Ik bekeek het opleidingsaanbod grondig. Elk vezeltje in mijn lichaam wist direct dat dit de nieuwe weg was die ik wou bewandelen. Zonder aarzelen schreef ik mij dus in voor de opleiding. Daarna was het ongeduldig wachten tot de eerste opleidingsdag.

Ondertussen zijn we 2 maanden opleiding verder, en boy… Zoveel nieuwe inzichten! Ik werk nu mee aan het vrijwilligersbeleid van Co-Searching en zal in dat opzicht nog wel wat onderzoekswerk verrichten. Dus vrijwilligers… jullie zijn gewaarschuwd, want jullie inbreng is van cruciaal belang!

Daarnaast is het ook mijn ambitie om mijn voetjes in de praktijk te zetten. Iets wat mij schrik aanjaagt, want ik faal niet graag. Gelukkig zijn er de medewerkers en vrijwilligers van Co-Searching, die mij hierin zullen ondersteunen en mij zonder oordeel alle kansen van de wereld zullen geven om te blijven doorgroeien en te leren uit fouten. Wat ben ik een gelukzak om met dit team te kunnen samenwerken!