Aanrader: de ‘Duizend Jobkes van Soe Nsuki’

aanrader

Aanrader: de ‘Duizend Jobkes van Soe Nsuki’

Geplaatst op 31/05/2022 door Annelies De Tender

Deel dit artikel

Soe Nsuki is comedian. Voor ze comedian werd deed ze naar eigen zeggen ‘duizend jobkes”. Leuke en minder leuke jobs en stof genoeg voor verschillende verhalen over haar vroegere job avonturen.

Elke aflevering praat Soe over een andere job ervaring. Zo heeft ze het over haar eerste studentenjob in de supermarkt maar ook over haar ervaringen als callcentermedewerker, opwarmer op tv, opdienen in een restaurant enz… Ze vertelt erover in een herkenbare en hilarische stijl én belicht op het einde van elke aflevering wat ze leuk en minder leuk aan de job vond.

Of deze podcast relevant is? Misschien niet voor iedereen maar lachen doe je gegarandeerd. De podcast barst van de genante, grappige en herkenbare verhalen. Op haar eerste studentenjob legde de verantwoordelijke Soe uit dat de middagpauze 30 minuten lang is. Soe dacht dit verkeerd verstaan te hebben. Want: wie eet er nu in 30 minuten? Dat is toch veel te kort? Een realitycheck die velen die de eerste keer arbeidsmarkt betreden, zullen herkennen. Soe dacht ook dat ze aan de Keis (kassa) mocht staan in de supermarkt, wat uiteindelijk de kaasafdeling bleek te zijn. Oeps!

Soms nodigt ze ook gasten uit. In een van de afleveringen mag mede-comedian Jasper Posson opdraven die zijn top 3 van ergste jobs komt delen. Stof voor vele mopjes en verhalen over rare klanten. En spoiler alert: ja, de ervaringen van Jasper waren erg.

Disclaimer: Soe is naast grappig ook heel erg uitbundig en energiek. Een van de Co-Searching vrijwilliger vond het vooral ‘irritant’. Je bent bij deze gewaarschuwd. ;-) Binnenkort meer podcastnieuws rond werk en werk zoeken.

De Soecast van Soe Nsuki is te beluisteren op Spotify, Apple podcast en Google podcast .

Veel luisterplezier!