Een spelletje “Wie ben ik?” in je zoektocht naar werk.

mentale gezondheid

solliciteren

Een spelletje “Wie ben ik?” in je zoektocht naar werk.

Geplaatst op 13/06/2018

Deel dit artikel

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid! Op elke sollicitatie krijg je te maken met soms lastige vragen over jezelf. Wat zijn je zwaktes? Hoe zou je bepaalde situaties aanpakken? Ja, je kan het cliché antwoord geven: “ik ben perfectionistisch…” Proficiat! Je behoort nu officieel tot de dertien-in-een-dozijn sollicitanten. Daar wil ik niet bij horen dus tijd voor wat grondige soul searching. In mijn zoektocht naar meer zelfkennis kwam ik de ’16 personalities’ test tegen. Ze beweren “zo accuraat te zijn dat het een beetje eng is”. Eens ik het resultaat begon te lezen moest ook ik toegeven dat het leek alsof ze me enkele jaren stiekem hadden bestudeerd.

Ik heb voor de lol al wel eens regelmatig een online testje gedaan maar deze is me altijd bijgebleven omdat ze zo concreet zijn in hun omschrijvingen en ook aangeven wat de valkuilen van je type kunnen zijn. Ik bleek de ‘bemiddelaar’ te zijn. Onderaan de pagina krijg je enkele voorbeelden van bekende mensen met hetzelfde type als jij. Johnny Depp, William Shakespeare, Frodo Baggins, Amélie Poulain. Ik verkeer in goed gezelschap. Al had ik de ring misschien toch wel iets eerder in het vuur gegooid. Maar we dwalen af.

Ik weet het!
Ze bespreken per type een aantal onderwerpen zoals vriendschappen, ouderschap en relaties maar ik heb me vooral gefocust op de werkgerelateerde delen. Zo bespreken ze onder andere je sterktes en zwaktes, carrièrepad en je werkplaats gewoontes. Soms voel je intuïtief wel aan waar je minder goed in bent maar is het moeilijk om dit concreet te benoemen. Deze test heeft me wel geholpen om hier meer inzicht in te krijgen. Het stelde me gerust om te lezen dat er nog anderen zijn zoals ik en je eigenaardigheden je net kunnen helpen om je te onderscheiden van de rest.

Een job waaruit je echt voldoening kan halen is er eentje die aansluit bij je persoonlijkheid. Logisch eigenlijk, waarom negeren we dit dan toch vaak? In plaats van je in allerlei bochten te wringen om in het hokje van een bepaalde vacature te passen kan je misschien beter vertrekken vanuit jezelf. Wat maakt mij gelukkig? Waar heb ik een hekel aan? Zo las ik dat mijn type nooit goed zal zijn in een omgeving met veel stress en druk zoals bijvoorbeeld in verkoop. En ik een hekel heb aan onpersoonlijke droge feiten en bureaucratie. Ergens wist ik dit wel maar toch solliciteerde ik ook voor dergelijke jobs bij de overheid. Waarom? Ik wou gewoon heel graag een job en meer zekerheid dan in mijn vorige job. Maar dat is uiteraard geen goede reden voor je toekomstige werkgever.

Meespelen of niet?
Heeft deze test me nu geholpen in mijn zoektocht naar werk? Ik denk het wel. Ik ben bewuster gaan zoeken naar vacatures die aansluiten bij mijn persoonlijkheid. Zo hoefde ik in mijn motivatiebrieven geen interesse te veinzen en kon ik echt oprecht zijn. 12 minuten van je kostbare tijd in ruil voor wat meer inzicht in jezelf. Dat lijkt me best een goede deal. Je hebt niets te verliezen. Probeer alle vragen zo eerlijk mogelijk te beantwoorden vanuit je gevoel en niet met al een job in je achterhoofd die je wel zou willen. Misschien verras je jezelf wel met het resultaat. Mij heeft het alvast geholpen

www.16personalities.com
Sommige stukken zijn vertaald in het Nederlands maar de website is voornamelijk in het Engels. Je kan ook nog een zeer uitgebreide uitleg aankopen van je eigen type. Ik heb deze aangekocht en vond het zeker nuttig maar de gratis info op de website vond ik ook waardevol op zich.