Korte, maar krachtige introductie tot mindfulness

lifehacks

aanrader

Korte, maar krachtige introductie tot mindfulness

Geplaatst op 29/07/2020 door Geoffrey Colson

Deel dit artikel

Boekentip 2: Werken met mindfulness: basisoefeningen / Edel Maex

© 2008 Edel Maex, uitgegeven bij Lannoo. Vormgeving omslagontwerp: CitroenCitroen. Omslagillustratie The Wave (Katsushika Hokusai).

‘Mindfulness’ is een term die vaak de wenkbrauwen doet fronsen. Veel mensen beschouwen het als een schreeuwerige hype en associëren het met pure zweverigheid. Nochtans wordt mindfulness door de meeste psychologen aanbevolen als hét coping mechanisme bij uitstek voor de onvermijdelijke stress die deel uitmaakt van ons leven. Stress is vaak dagelijkse kost wanneer je op zoek bent naar een nieuwe job. Denk maar aan de vele motivatiebrieven die je moet schrijven. Om nog maar te zwijgen over zenuwslopende sollicitatiegesprekken…

Voor wie niet in mindfulness gelooft of geen tijd heeft om er een lijvig boek over te lezen, bestaat er gelukkig een zeer toegankelijk cd-boekje van Edel Maex!

In dit werk geeft Maex een toegankelijke introductie in de mindfulnesstraining. Dit doet hij stap per stap aan de hand van een aantal basisoefeningen zoals o.m. ademhalingsoefeningen en de ‘bodyscan’.
De auteur heeft een bijzonder aangename en rustige vertelstem die je meteen tot ontspanning brengt. Het mooi geïllustreerde boekje dient als achtergrondinfo en bevat verschillende inspirerende quotes die je meteen aan het denken zetten. Kortom: met dit cd-boekje kun je mindfulness een kans geven in slechts een paar uurtjes tijd.

Voor wie de smaak te pakken krijgt, zijn er nog enkele andere titels van Edel Maex verkrijgbaar in de reeks Werken met minduflness. In het cd-boekje Emoties leer je bijvoorbeeld hoe je kracht kunt putten uit negatieve emoties zoals angst, afgunst en woede. Het boekje Houdingen laat je inzien dat je algemene levenshouding van essentieel belang is voor jouw mentale welzijn. Door een andere houding aan te nemen kun je tot (soms verrassende) nieuwe inzichten komen.
Tot slot focust Maex zich in het boekje Beelden op meditatieoefeningen aan de hand van sterke metaforen. Zo kun je tot rust en in harmonie komen met jezelf.

Wil je mindulness een kans geven zonder hierover een lijvig boek te lezen of een speciale cursus te volgen? Dan is de reeks Werken met mindfulness zeker een aanrader!

#KeepCalm and stay mindful