Het Co-Searching ABC: Dromenvanger

mentale gezondheid

Het Co-Searching ABC: Dromenvanger

Geplaatst op 07/01/2021 door Geoffrey Colson

Deel dit artikel

Ook in 2021 zetten we het Co-Searching ABC verder! In deze blogreeks halen wij telkens een interessant woord aan dat met solliciteren of werken te maken heeft. Omdat de start van een nieuw jaar ook vaak samengaat met nieuwe voornemens en nieuwe dromen, staat vandaag een speciaal voorwerp in de kijker: de dromenvanger!

Een dromenvanger (Dreamcatcher) is een traditioneel spiritueel object, oorspronkelijk afkomstig van een Indianenvolk uit Noord-Amerika (bron: Encyclo.nl). Volgens hen zou een dromenvanger boven je bed hangen ideaal zijn om jouw dromen in goede banen te leiden.

Het zou mooi zijn mochten we onze dromen aangenaam kunnen houden. Of beter nog: kunnen waarmaken. Misschien helpt een dromenvanger wel om jouw ‘droomjob’ te vinden? Nu ja, wat nu precies een droomjob is, moet ieder voor zich uitmaken. Je zoekt volgens je talent en waar je energie uithaalt. Dat is een individueel gegeven, geen exacte wetenschap. Je kan er meer over lezen in één van onze vorige blogs, waarin podcaster Zjef Van Acker mijmert over zijn zoektocht naar de ideale job.

Nachtmerries kunnen vreselijk zijn. Zéker die over sollicitatiegesprekken. Denk maar aan die nare dromen vol intimiderende en onbeleefde recruiters, totaal onverwachte sollicitatievragen, blackouts, gemorste latte macchiato op je minutieus gekozen outfit… Of de eeuwige klassieker: de nachtmerrie waarin je plots beseft dat je naakt bent vertrokken naar je sollicitatiegesprek.

Je bent bijgelovig of je bent het niet… Anyway, als zo’n dromenvanger kan helpen tegen nachtmerries over solliciteren, lijkt het ons best het proberen waard. Van plan om er zelf eentje te maken? Met wat wilgenhout, wol, kralen/steentjes en veren kun je al aan de slag. De creatievelingen onder jullie verwijzen we hiervoor graag door naar Pinterest voor knutseltips. Ben je met twee linkerhanden geboren? Dan kan je natuurlijk gewoon online eentje kopen.

“Dream on! (x3). Dream until the dream comes true.”

- Steven Tyler (Aerosmith)

Zo weinig mogelijk nachtmerries. Fijne dromen die uitkomen. Het hele Co-Searching team wenst het jou van harte toe voor het nieuwe jaar!