Hoeveel verdien je als starter?

loopbaan

Hoeveel verdien je als starter?

Geplaatst op 22/05/2024

Deel dit artikel

Bij je eerste job komt ook je eerste loon kijken. Finally! Geen broke studentje meer. Maar die nieuwe wondere wereld van het salaris is nog best ingewikkeld. In dit artikel zullen we je enkele tools aanreiken om je een duwtje in de rug te geven en je beter voor te bereiden.

Wat is het verschil tussen een bruto- en nettoloon?

Wellicht zijn deze twee termen je al bekend. Maar wat is nu precies het verschil? Het brutoloon is hoger dan het nettoloon, omdat hier nog twee zaken van worden afgetrokken: bijdragen voor de Sociale Zekerheid en belastingen. Het bedrag dat hierna overblijft en uiteindelijk op je rekening verschijnt, is je nettoloon. Bij loononderhandelingen wordt altijd gesproken over het brutoloon, aangezien het nettoloon individueel verschilt afhankelijk van factoren zoals je burgerlijke staat en het aantal kinderen ten laste. Bereken hier jouw nettoloon.

Wat verdien je als jonge starter?

Nieuwsgierig naar het salaris van een net afgestudeerde? Raadpleeg dit e-book over starterslonen om te ontdekken wat je kunt verwachten, of gewoon om te controleren of je correct wordt betaald 😉. Bovendien leer je voor welke extralegale voordelen je in aanmerking komt en hoe je over je salaris kunt onderhandelen. 

Of je nu op zoek bent naar je eerste job of al enkele jaren ervaring hebt, dit e-book zal je helpen! Klik hier om het te lezen.

Startersjob vinden via Student.be

Als je op zoek bent naar een startersjob, kan je terecht op Student.be. Op hun jobplatform vind je een breed aanbod aan vacatures voor pas afgestudeerden, variërend van traineeships tot junior posities in diverse sectoren. Daarnaast bieden ze ook stages en studentenjobs aan. Ontdek het ruime aanbod aan jobs op Student.be!