In de kijker: onze wekelijkse conversatiegroep

co-searching activiteiten

solliciteren

In de kijker: onze wekelijkse conversatiegroep

Geplaatst op 28/08/2021 door Geoffrey Colson

Deel dit artikel

Hey! Ik ben Christel en werk sinds 2019 als vrijwilliger bij Co-Searching. De visie van deze organisatie stond mij meteen aan: hier organiseren werkzoekenden workshops voor andere werkzoekenden. Ik ben zelf werkzoekend en organiseer de conversatiegroepen op dinsdagmorgen.

Wat kan je zoal verwachten? We geven praktische tips, zoals bv. vacatures doorgeven en interessante websites aanbevelen. We helpen ook met het aanpassen van CV en motivatiebrief. Alle hulp is welkom!

Dat is niet alles. We steunen elkaar ook in minder goede dagen. Wanneer er negatief nieuws komt op een sollicitatie, of wanneer de werkzoekende het even niet meer ziet zitten. Dan geven we elkaar een schouderklopje en we spreken elkaar moed in om verder te blijven gaan in onze zoektocht naar een gepaste job.

“Ik kijk altijd uit naar de dinsdagmorgen, want ik leer dan nieuwe mensen kennen uit alle hoeken van de wereld, van alle leeftijden. Hier leert iedereen van iedereen. Generaties delen hun kennis en ervaring.”

Het geeft mij enorm veel voldoening als er iemand laat weten: “ik heb de job!” Dan ben ik blij omdat we iemand hebben kunnen helpen. Ik voel me dan ook een beetje verdrietig, want dan weet ik dat ik deze deelnemer niet meer vaak zal zien. Er zijn wel al mooie vriendschappen ontstaan tijdens de conversatiegroepen die ik heb georganiseerd.

Dus, voel jij je alleen op weg naar een nieuwe job? Heb je nood aan een babbel of wat extra tips voor het aanpassen van jouw CV of motivatiebrief?Aarzel niet en kom even aankloppen aan onze digitale deur op www.co-searching.be. Deelnemen is gratis!

Tot gauw !

Christel