Leve de ‘Dag zonder Arbeid’!

Leve de ‘Dag zonder Arbeid’!

Geplaatst op 01/05/2018

Deel dit artikel

1 mei, Dag van de Arbeid maar voor velen jammer genoeg ook een dag ZONDER arbeid! Hoewel het aantal werkzoekenden daalt, tellen we in maart 2018 nog steeds bijna 200.000* werkzoekenden in Vlaanderen. Werk en werkloosheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze volgen elkaar op en bij de ene al wat meer dan de andere.

Eén ding is zeker: iedereen is in zijn loopbaan wel eens werkzoekend. Maar hoewel werkloosheid even banaal is geworden als een appel eten, wordt er toch niet zo vaak over gesproken. We stellen aan werkzoekenden dikwijls maar 1 vraag: “En, heb je al werk?”. Het is een periode die liefst zo snel mogelijk wordt afgesloten en geen reden tot vieren.

Ondertussen boomt onze tewerkstelling industrie. Coaches schieten als paddenstoelen uit de grond maar nog steeds verdwalen werkzoekenden op de arbeidsmarkt. Een arbeidsmarkt die steeds verandert en gecompliceerder wordt. En de werkzoekenden? Die horen we amper. Werk zoeken is voor hen vaak een fulltime job geworden met als een van de belangrijkste vaardigheden: geduld hebben.

De waarheid is dat je als werkzoekende sterk in je schoenen moet staan. Velen zijn ook sterk. Sterk genoeg om hun eigen koers te varen en een ander carrièrepad te kiezen. Sterk omdat ze blijven doorgaan met solliciteren ondanks de vele afwijzingen. Sterk omdat ze zich durven afvragen wat ze nu écht willen in het leven. Een periode van werk zoeken, wordt zo een periode van reflectie en herbronning.

In deze blog voor én door werkzoekenden willen we deze mensen een stem geven. Hoe is het voor hen om werk te zoeken en hoe ervaren zij deze periode? Welke weg(en) leggen werkzoekenden af? Daarnaast willen we ook informeren. Welke initiatieven kunnen helpen? Dit en nog veel meer ontdek je vanaf 1 mei op onze Co-Searching blog. Klinkt dat niet als een reden om te vieren?….

Leve de Dag zonder Arbeid!
#dagzonderarbeid

*Bron: Arvastat