Logboek van Lien: corona hier, corona daar

getuigenis

solliciteren

Logboek van Lien: corona hier, corona daar

Geplaatst op 29/04/2020

Deel dit artikel

Vorige week was de motivatie ver te zoeken. De sociale isolatie door corona begint lang te duren… Ik bleef langer in bed liggen, hoewel ik normaal een ochtendmens ben, en solliciteerde geen enkel keer. Ik heb vrede met een sollicitatiepauze af en toe, maar wou het deze week toch anders aanpakken.

Ik besluit deze week zo vaak mogelijk de zonsopkomst te fotograferen. Dankzij deze ochtendstralen bruis ik van energie! Mijn strategie lijkt te werken en ik sta te popelen om de handen uit de mouwen te steken.

Het coronavirus zorgt enerzijds voor een vertraging van mijn lopende sollicitaties, anderzijds voor nieuwe opportuniteiten waarvan ik wil profiteren. Verschillende sectoren kunnen extra mankracht gebruiken tijdens de coronacrisis en met de hashtag #COVID19 zoek ik op de VDAB databank naar een tijdelijke job in de buurt. Mijn oog valt op vacatures voor seizoensarbeider: witloof sorteren, aardbeien plukken, planten stekken…

Met de hashtag #COVID19 zoek ik op de VDAB databank naar een tijdelijke job.

In mijn motivatiebrief zet ik mijn buitenlandse vrijwilligerservaring op een aardappelboerderij en serre in de verf. Als hooggeschoolde vrouw besef ik dat ik niet het ideale profiel heb om fysiek werk uit te voeren. Hopelijk belandt deze motivatiebrief niet in de prullenbak, na een enkele blik op mijn cv.

Ik verstuur de brieven, ga mij persoonlijk aanmelden en neem telefonisch contact op. Voorlopig weliswaar zonder resultaat. De ene keer ben ik net te laat (“Sorry mevrouw, de vacature is gisteren ingevuld.”), de andere keer wordt mij rechtuit meegedeeld dat ik niet het geschikte profiel heb (“Wij nemen enkel mannen aan*.”).

“Wij nemen enkel mannen aan.”

De quote “Success consists of going from failure to failure without loss of enthusiasm” van Winston Churchill gonst in mijn achterhoofd. Mijn ochtendritueel gaf mijn dag een positieve schwung en ik bruis nog steeds van ideeën. Vol zelfvertrouwen verstuur ik nog een paar brieven.

*Voor werkgerelateerde discriminatie kan je contact opnemen met de dienst Toezicht op de Sociale Wetten.