“Welk Disneyfiguur ben jij?”

solliciteren

“Welk Disneyfiguur ben jij?”

Geplaatst op 15/04/2019 door Annelies De Tender

Deel dit artikel

Magalie van Harvey Nash ging voor “Welk Disneyfiguur ben jij?” Een verrassende en originele vraag die waarschijnlijk al menig sollicitant met de mond vol tanden deed staan. En dat is ook een beetje de bedoeling.

Magalie: “Kandidaten voelen zich vaak op hun gemak in een gesprek met een recruiter. Ik stel deze vraag meestal op een moment dat ze dit niet zien aankomen. Op die manier kan ik de kandidaat een beetje uit zijn kot lokken. De reactie van de kandidaat kan erg leerzaam zijn. Als die persoon niet van de kaart is gebracht door deze onverwachte vraag kan mij dat aantonen dat ze wel sterk in hun schoenen staan.”

De vraag is ook een toffe manier om creativiteit te meten. “Als een kandidaat niet weet wat te antwoorden, toont dit aan dat ze mogelijk minder creatief zijn. Dat is natuurlijk nooit de volledige waarheid maar het geeft mij wel opnieuw extra informatie.”

Maar hoe antwoord je nu op zo’n (onverwachte) vraag? Het goede nieuws is dat er geen slechte antwoorden zijn volgens Magalie. “Ik kan alles appreciëren, zolang ze maar de moeite doen om er over na te denken.”

“Zelf zou ik assepoester antwoorden, ze heeft soms te maken met een onrechtvaardige behandeling of obstakels die in de weg staan van haar ware droom, maar ze is een enorme doorzetter en krijgt uiteindelijk te maken met de ‘overwinning’.”

Dus: mocht je ooit deze vraag krijgen als sollicitant, probeer dan een personage te kiezen dat bij jou past qua persoon. Geen Disneyfan? Kies dan een personage uit een andere favoriete reeks of serie maar zorg vooral voor genoeg argumenten die verduidelijken waarom dit personage bij je past.