Een positief gesprek voeren over ASS met een (toekomstige) werkgever

Autismespectrumstoornis

Een positief gesprek voeren over ASS met een (toekomstige) werkgever

12/07/2023 van 14h00 tot 16h30

Blinkhuis Gent (Gent)

Deel deze workshop

Personen met een autismespectrumstoornis (ASS) hebben veel talenten en vaardigheden die interessant zijn voor een werkgever. Maar werkomstandigheden hebben een zware impact op de kwetsbaarheden van ASS. Dat maakt het soms moeilijk om talenten in te zetten. In deze workshop leren we dit op een positieve manier te communiceren aan een (toekomstige werkgever).

Jouw noden en nodige aanpassingen duidelijk maken aan een (toekomstige) werkgever is niet evident. Voor personen zonder ASS is het moeilijk alle subtiliteiten van de stoornis te vatten. Hierdoor is er een risico dat gesprekken snel in een negatieve spiraal terechtkomen waar de focus vooral ligt op de problemen en niet op de oplossingen.

Een ervaringsdeskundige met ASS bedacht voor deze workshop een methode waarmee de vaardigheden van de persoon met ASS centraal blijven staan in een gesprek. Zo kan de dialoog rond aanpassingen op een positieve manier gevoerd worden. We gaan hiermee aan de slag in een groep van werkzoekenden en werkenden met ASS (maximum 10 personen).

Doel? Zowel bij sollicitatiegesprekken als op de werkvloer zelf een positief gesprek kunnen voeren met de focus op jouw talenten en vaardigheden.

Groetjes

Het Co-Searching team

Voor wie?

Deze workshop richt zich op werkzoekenden (in between jobs, arbeidsongeschikt etc...)en werkenden met een autismespectrumstoornis. Ook personen die zich herkennen in de kenmerken van ASS zijn welkom. Je bent welkom ongeacht leeftijd, gender, scholingsniveau, sector enz... Voldoende kennis van het Nederlands om mee te kunnen praten is wel nodig.

This workshop will be spoken in Dutch, so you need to be fluent to participate. Still learning? We also offer activities in English!