Omgaan met stress in werk en leven

Stress

mentaal welzijn

Omgaan met stress in werk en leven

16/05/2024 van 13h00 tot 15h00

BlinkHuis, Tichelrij 7 (Mechelen)

Deel deze workshop

Dit kort Knapp-traject staat volledig in het teken van ‘omgaan met stress’ voor vrouwen. Dit kan gaan over stress op je werk of over stress in je vrije tijd, of net de combinatie van beide. Elke sessie beginnen we met het kort aanbrengen van een bepaalde ‘stresshanteringstool’ om er nadien in kleine groepjes mee aan de slag te gaan. We vertrekken hierbij van concrete situaties die de deelnemers zelf inbrengen, en gaan dan oefenen om deze stresshanteringstool in praktijk om te zetten. Zo vergroten we onze competenties in het omgaan met stress.

Tijdens deze oefensessies zal de nadruk liggen op het thema ‘verbinding’: hoe kunnen we op een verbindende manier onze grenzen aangeven zodat we onze draaglast-draagkracht balans in evenwicht kunnen houden?

Je kan aan dit traject deelnemen met of zonder intake-gesprek. Een intake-gesprek kan aangewezen zijn indien jij wat over je verhaal, je situatie, je omstandigheden kwijt wil of bepaalde thema’s zeker op voorhand wil bespreken. Een intake-gesprek kan bij Liesbet doorgaan in BlinkHuis Mechelen.

Praktische info:

Het kort Knapp-traject bestaat uit een reeks van drie groepssessies, telkens op donderdag van 13-15u. Bij een engagement volg je deze drie sessies.

De sessies gaan door op:

donderdag 16 mei, 13-15u

donderdag 23 mei, 13-15u

donderdag 30 mei, 13-15u

De groep zal minimaal uit 4 deelnemers bestaan en maximaal uit 12 deelnemers.

We starten om 13u. Je bent welkom om toe te komen vanaf 12u met je lunchpakket als je het fijn vindt om eerst samen te lunchen.

Kan je toch niet komen? Gelieve ten laatste de dag voordien te verwittigen.

Dit KNAPP traject is een samenwerking van Co-Searching, BlinkOut en Netwerk Emergo.