diversiteit

arbeid

We vroegen Unia hoe het zit met raciale discriminatie op de Belgische arbeidsmarkt

Geplaatst op 21/03/2024 door Romina

Hoe ernstig is raciale discriminatie op de Belgische arbeidsmarkt? Hoe worden meldingen opgevolgd? En wat kunnen we doen als werknemer, werkgever en collega, om discriminatie te voorkomen? Bart Mondelaers, jurist en dossier-behandelaar bij Unia, beantwoordde onze vragen.

armoede

arbeid

Kwalitatief naar werk? Dan moet iedereen aan de kar trekken!

Geplaatst op 25/10/2023 door Siel VH

Mensen in een financieel kwetsbare situatie willen bijdragen aan de maatschappij. Hoe komt het dan toch dat de drempels naar werk zo groot zijn? Lees het verslag van het boeiende panelgesprek "Werk en sociale activering".

getuigenis

arbeid

Wat werkt voor mij: Erik

Geplaatst op 14/06/2023 door Giorgi

In de reeks "Wat werkt voor mij" gaat onze blogger Giorgi in gesprek met mensen over de work-life balance die ze gevonden hebben en waarom het voor hen de juiste combinatie is. Vandaag maken we kennis met Erik, 55.

arbeidsbeperking

arbeid

Vrijwilligerswerk: geen ‘echt’ werk?

Geplaatst op 24/05/2023 door Fien

Ik ben al een langere tijd in ziekteverlof en op invaliditeit. Ik blijf wél actief bijdragen aan de samenleving via vrijwilligerswerk, iets wat ik als een grote empowerment ervaar. Toch werpt zich steeds de vraag op: waarom kan ik geen betaald werk krijgen?

arbeid

getuigenis

Wat werkt voor mij: Ken

Geplaatst op 10/05/2023 door Giorgi

In de reeks "Wat werkt voor mij" gaat onze blogger Giorgi in gesprek met mensen over de work-life balance die ze gevonden hebben en waarom het voor hen de juiste combinatie is. Laat je vandaag inspireren door het verhaal van Ken!

arbeid

loopbaan

Hoe duurzaam inzetbaar ben jij?

Geplaatst op 11/08/2022 door Nadia Kara

De Belgische arbeidsmarkt is snel in verandering; als werkzoekende denk je na over je loopbaan en de toekomst. Misschien vind je het moeilijk om jouw plek of rol te vinden, en maakt dat je onzeker. Of misschien verander je vaak van werk omdat het gras altijd groener lijkt aan de overkant.

arbeid

opiniestuk

#DagZonderArbeid

Geplaatst op 25/04/2022 door Nadia Kara

Op 1 mei vieren we op wereldschaal de Dag van de Arbeid. Maar wat met mensen die zonder werk zijn? We willen met Co-Searching stilstaan bij dit belangrijk maatschappelijk aspect. Zonder arbeid zijn is meer dan louter niet willen werken, daarom roepen we 2 mei uit als de Dag Zonder Arbeid.

arbeid

aanrader

Voor u beluisterd: podcast ‘Knappe Koppen’

Geplaatst op 10/03/2021 door Elisabeth

Op 20 januari 2021 lanceerde Mediaplanet ‘Knappe koppen’, een podcast waarin experten in hun veld allerlei actuele thema’s bespreken. In de eerste aflevering delen Stijn Baert (prof UGent) en Luc Cortebeeck (voorzitter RvB VDAB) hun inzichten over de recente ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

arbeid

opiniestuk

Dag van de Arbeid

Geplaatst op 01/05/2019 door Annelies De Tender

1 mei, Dag van de Arbeid, een dag waarop we vieren hoe belangrijk werk is in ons leven. We staan ervoor op. Het geeft richting, structuur en (hopelijk ook) voldoening aan ons leven. Dat wordt ook haarfijn gevoeld door wie niet aan het werk is, werkzoekenden dus.

mentale gezondheid

arbeid

“Zoek je naar werkbaar werk, kijk dan uit naar goede bazen.”

Geplaatst op 15/06/2018

Volgens onderzoek spelen goede bazen een substantiële rol in de mate waarin je je werk werkbaar vindt. Werkbaar werk kan je meten a.d.h.v. de mate waarin je werkstress ervaart, gemotiveerd bent in je job en betrokkenheid voelt, er ruimte is om groeien en een goede balans tussen je werk- en privé.