opiniestuk

diversiteit

Waarom oudere werknemers niet afgeschreven moeten worden

Geplaatst op 04/03/2024 door Romina

Leeftijdsdiscriminatie valt nog heel vaak voor op de arbeidsmarkt. Nochtans heeft leeftijdsdiversiteit op de werkvloer tal van voordelen! In deze blogpost demonstreert Romina dat de voordelen op tegen de vooroordelen wegen.

armoede

opiniestuk

Ik ben dakloos!

Geplaatst op 18/10/2023

Ik ben nu anderhalf jaar verder. Ik denk dat 10 mensen ondertussen weten dat ik dakloos ben. 24 op 24 uur stress, ja ik weet het goed te verbergen. Ik verzorg me nog steeds. Aan mijn voorkomen kan je niet zien dat ik dakloos ben. Maar  hoelang hou ik dit nog vol?

opiniestuk

diversiteit

Inclusie als een boterham met choco

Geplaatst op 19/07/2023 door Dennis

Op 6 juni organiseerde het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk een inspiratiedag voor geïnteresseerde organisaties. Zij konden zich laten inspireren door drie praktijkvoorbeelden. Met Co-Searching waren wij één van die sprekers. De focus lag op de vraag: "Hoe werken wij inclusief met vrijwilligers?"

co-searching activiteiten

opiniestuk

Co-Spiration: samen zoeken naar werk

Geplaatst op 12/07/2023 door Siel VH

Al een paar maanden organiseert Siel wekelijks een samenkomst voor werkzoekenden - Co-Spiration. Online en offline wisselen ze uit over hun ervaringen, delen zij vacatures en blijven ze in contact om elkaar te steunen in de zoektocht naar de juiste job.

arbeidsbeperking

opiniestuk

Dubbelzinnige houding

Geplaatst op 31/05/2023 door Fien

Ben je in invaliditeit, dan moet je bij je ziekenfonds toestemming vragen om opleidingen te volgen of om vrijwilligerswerk te doen. In de toon van de brieven krijg je de indruk dat ze met enige tegenzin je een gunst toekennen. Moet daar niet staan: "de adviserend arts is blij met je initiatief"?

opiniestuk

De verplichte gemeenschapsdienst is een gevaarlijke beleidskeuze #nietmetons

Geplaatst op 30/11/2022 door Nadia Kara

Vanaf 1 januari 2023 voert de Vlaamse regering de verplichte gemeenschapsdienst in: volgens deze nieuwe maatregel zouden mensen die langer dan twee jaar werkloos zijn, verplicht ingeschakeld kunnen worden in gemeenschapsdienst bij hun eigen gemeente.

arbeidsbeperking

opiniestuk

Opkomen voor mensen met een functiebeperking op de arbeidsmarkt

Geplaatst op 23/11/2022 door Nadia Kara

Na een aantal moeilijke ervaringen tijdens haar studies en op de arbeidsmarkt wil Ann zich engageren voor mensen met een functiebeperking. Ze pleit voor een nieuwe visie van arbeid, waar iedereen kan bijdragen op hun eigen manier, en waar we meer om mensen geven dan om winst.

getuigenis

opiniestuk

Getuigenis: als vijftigplusser op de arbeidsmarkt

Geplaatst op 18/05/2022 door Jo

Vlak voor Corona verloor Johan zijn job bij een bedrijf waar hij al heel zijn carrière werkte. Hard nieuws om te slikken, sowieso, maar snel ontdekte hij ook hoe moeilijk het was om als 50+’er plots op de arbeidsmarkt te belanden.

arbeid

opiniestuk

#DagZonderArbeid

Geplaatst op 25/04/2022 door Nadia Kara

Op 1 mei vieren we op wereldschaal de Dag van de Arbeid. Maar wat met mensen die zonder werk zijn? We willen met Co-Searching stilstaan bij dit belangrijk maatschappelijk aspect. Zonder arbeid zijn is meer dan louter niet willen werken, daarom roepen we 2 mei uit als de Dag Zonder Arbeid.

arbeid

opiniestuk

Dag van de Arbeid

Geplaatst op 01/05/2019 door Annelies De Tender

1 mei, Dag van de Arbeid, een dag waarop we vieren hoe belangrijk werk is in ons leven. We staan ervoor op. Het geeft richting, structuur en (hopelijk ook) voldoening aan ons leven. Dat wordt ook haarfijn gevoeld door wie niet aan het werk is, werkzoekenden dus.