mentale gezondheid

lifehacks

Tips om je grenzen te bewaken

Geplaatst op 10/01/2024 door Irene

Als ik jou vraag of je een people pleaser bent, wat zou dan je antwoord zijn? Ik zag mezelf nooit als iemand die vooral aan anderen denkt, maar toen ik zelf steeds vaker tegen hetzelfde probleem aan liep, ging er toch een lichtje branden.

mentale gezondheid

lifehacks

Journal prompts om het nieuwe jaar te beginnen

Geplaatst op 04/01/2024 door Irene

New Year, New Me? Het nieuwe jaar is altijd wel een goed moment om stil te staan bij het verleden en nadenken over hoe jij de komende twaalf maanden wil beleven. Neem een theetje en zet je even neer; Irene, arbeidsbemiddelaar en blogger bij Co-Searching, deelt haar favoriete journal prompts.

loopbaan

lifehacks

Hoe job crafting je loopbaan kan verduurzamen

Geplaatst op 26/04/2023 door Irene

Het is geen nieuw iets maar wint de laatste tijd wel aan populariteit. Je hebt er vast al eens van gehoord, job crafting. Maar wat is het nu precies en waarom zou je het doen?

lifehacks

innovatie

mentale gezondheid

Coach jezelf met de Zelf Determinatie Theorie

Geplaatst op 08/02/2023 door Annelies De Tender

Bij Co-Searching hebben we een methode ontwikkeld gebaseerd op de zelfdeterminatietheorie. Deze wordt toegepast in onze workshops om werkzoekenden te versterken op weg naar hun droomjob. Maar wat houdt deze theorie juist in? Annelies, onze regioverantwoordelijke in Gent, legt het allemaal uit.

lifehacks

english

How I keep track of my goals — and actually achieve them

Geplaatst op 07/09/2022 door Wambui

If you’ve set goals for yourself at the beginning of the year, you may find yourself struggling to keep up with them, especially after living a more relaxed life throughout the summer. Worry not, Wambui has just what you need to get back on track: a mid-year review.

lifehacks

loopbaan

Generalisten geraken verder?

Geplaatst op 21/12/2021 door Jo

Toen Jo het etiket generalist opgekleefd kreeg, wist hij niet wat deze term betekende. Wat zit er achter dit concept? Aan de hand van het boek "Waarom generalisten verder komen" deelt hij zijn bevindingen met ons.

solliciteren

lifehacks

Door het oog van de recruiter: tips om (nog) effectief(ver) te solliciteren

Geplaatst op 09/06/2021 door Maïté

Blijf je maar met vragen zitten over het solliciteren? Twijfel je aan je CV en motivatiebrief? Een tip: leer kijken door het oog van de recruiter. Het biedt je een ander perspectief op het hele gebeuren. Lees er meer over in deze blog!

solliciteren

lifehacks

Het Co-Searching ABC: Interesse

Geplaatst op 26/05/2021 door Geoffrey Colson

We zijn gekomen bij de letter ‘I’ en kozen voor het woord interesse. Het onderdeel interesse/hobby’s van een CV wordt vaak onderschat. Nochtans kun je hiermee heel wat nuttige info meegeven! Je leest er meer over in deze blog.

mentale gezondheid

lifehacks

Ikigai: combineer werk en passie!

Geplaatst op 10/03/2021 door Elisabeth

In onze zoektocht naar werk concentreren we ons vaak erg op het praktische, het profijtelijke, het productieve… maar is dit voldoende om het geluk te vinden? In deze blog gaan we dieper in op een Japans concept: ‘Ikigai’, dat het praktische en het passionele in ons combineert.

solliciteren

lifehacks

Het Co-Searching ABC: Canva

Geplaatst op 17/12/2020 door Geoffrey Colson

Welkom bij het Co-Searching ABC! In deze blogreeks halen wij voor iedere letter van het alfabet een belangrijk woord aan dat met solliciteren of werken te maken heeft. Vandaag staat de designtool Canva in de spotlight… Want deze tool kan handig zijn bij het opstellen van jouw CV.

solliciteren

lifehacks

De juiste profielfoto kiezen? Zo doe je dat!

Geplaatst op 08/10/2020 door Geoffrey Colson

Wat is een een goede profielfoto nu precies? Eigenlijk is er geen gouden regel… Maar er zijn wel een aantal do’s en dont’s. Je kan het werk ook overlaten aan professionele fotografen zonder jezelf financieel te ruïneren. Hoe? Lees er meer over in deze blog!

solliciteren

lifehacks

Soft skills: de skills voor de toekomst!

Geplaatst op 30/09/2020 door Maïté

Struikel jij als werkzoekende ook over alle vaardigheden die opgelijst staan in een vacature? En voel je wanhoop wanneer je niet aan alles voldoet? Recruiters rekruteren niet alleen op vaardigheden maar ook op soft skills of persoonlijke eigenschappen. En die worden steeds belangrijker in een job.

lifehacks

aanrader

Korte, maar krachtige introductie tot mindfulness

Geplaatst op 29/07/2020 door Geoffrey Colson

‘Mindfulness’ is een term die vaak de wenkbrauwen doet fronsen; nochtans wordt het door veel psychologen aanbevolen als hét coping mechanisme bij uitstek! Voor wie niet in mindfulness gelooft, bestaat er gelukkig een zeer toegankelijk cd-boekje van Edel Maex!

lifehacks

Thuiswerken loont…. tips voor de beginnende thuiswerker

Geplaatst op 23/03/2020 door Maïté

Voor veel werknemers is thuiswerken een nachtmerrie. Nochtans hoeft dit niet zo te zijn! Co-Searching vrijwilliger Maïté werkt sinds de Corona uitbraak continu van thuis, gelukkig heeft zij hier al ervaring mee. Hier deelt ze haar ervaring en enkele tips!

solliciteren

lifehacks

Tips om een potentiële werkgever op te bellen

Geplaatst op 25/03/2019 door Annelies De Tender

Als je werk zoekt, lees je verschillende vacatures. Vaak beslis je dan op basis van de inhoud of je al dan niet wilt solliciteren. Maar het loont ook om een potentiële werkgever op te bellen!