loopbaan

lifehacks

Hoe job crafting je loopbaan kan verduurzamen

Geplaatst op 26/04/2023 door Irene

Het is geen nieuw iets maar wint de laatste tijd wel aan populariteit. Je hebt er vast al eens van gehoord, job crafting. Maar wat is het nu precies en waarom zou je het doen?

loopbaan

Wat duurzaam werken voor mij betekent

Geplaatst op 19/04/2023 door Maïté

Bij Co-Searching spreken we vaak over duurzame jobs, duurzaam werken...Maar wat betekent dat eigenlijk? Maïté schreef over wat het voor haar betekent - en waarom het voor jou ook belangrijk is.

loopbaan

solliciteren

‘In conflict gaan met je baas’, de ultieme gids om je loopbaan in eigen handen te nemen

Geplaatst op 12/04/2023 door Nadia Kara

Je loopbaan in eigen handen nemen, het is makkelijker gezegd dan gedaan! In het boek ‘In conflict gaan met je baas’ sloegen 18 UGent onderzoekers (waaronder onze guest blogger Jolien Stremersch) de handen in elkaar om het proces te vergemakkelijken. In deze blog deelt ze enkele tips uit het boek.

arbeid

loopbaan

Hoe duurzaam inzetbaar ben jij?

Geplaatst op 11/08/2022 door Nadia Kara

De Belgische arbeidsmarkt is snel in verandering; als werkzoekende denk je na over je loopbaan en de toekomst. Misschien vind je het moeilijk om jouw plek of rol te vinden, en maakt dat je onzeker. Of misschien verander je vaak van werk omdat het gras altijd groener lijkt aan de overkant.

mentale gezondheid

loopbaan

Werk Aan Je Welzijn

Geplaatst op 23/06/2022 door Nadia Kara

Werk en welzijn zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, en de corona pandemie heeft deze link nog meer op scherp gezet. Onlangs organiseerden we de eerste editie van Werk Aan Je Welzijn, een evenement waar we de link tussen mentale gezondheid en werk verkennen.

lifehacks

loopbaan

Generalisten geraken verder?

Geplaatst op 21/12/2021 door Jo

Toen Jo het etiket generalist opgekleefd kreeg, wist hij niet wat deze term betekende. Wat zit er achter dit concept? Aan de hand van het boek "Waarom generalisten verder komen" deelt hij zijn bevindingen met ons.

loopbaan

Ben ik een jobhopper?

Geplaatst op 08/12/2021 door Hanneke

Toen ik op iets minder dan drie jaar tijd aan mijn derde job begon, bekroop mij ineens de angst: ben ik nu een jobhopper?

loopbaan

Kiezen voor meer dan één beroep

Geplaatst op 15/07/2021 door Iris

“En wat zou je willen doen?” Sommigen kunnen daar meteen een helder antwoord op geven. Voor anderen ligt het wat moeilijker, want er is zoveel wat hen boeit en waar ze hun schouders onder willen zetten. Schrijfster (en TED-talker) Emilie Wapnick noemt ze multipotentialisten.

loopbaan

Het Co-Searching ABC: Jobhopper

Geplaatst op 16/06/2021 door Geoffrey Colson

Welkom bij het Co-Searching alfabet! Vandaag staat de letter ‘J’ in de spotlight. We kozen voor jobhopper. Met deze term verwijzen we graag naar iemand die regelmatig van job verandert.

loopbaan

mentale gezondheid

Het Co-Searching ABC: Half/Tijds

Geplaatst op 20/05/2021 door Geoffrey Colson

Welkom bij het Co-Searching alfabet! Vandaag staat de letter ‘H’ in de schijnwerpers. We kozen voor het woord Halftijds. Want halftijds (of deeltijds) werken is iets aparts…

loopbaan

Het Co-Searching ABC: Geluk

Geplaatst op 14/04/2021 door Geoffrey Colson

We zijn aangekomen bij de letter ‘G’ van het Co-Searching alfabet! De ‘G’ van… Geluk. Wat is geluk? Wanneer ben je gelukkig? Hoe kun je ervoor zorgen dat je geluk ervaart in jouw job? Geluk is uiteraard voor iedereen anders. Wij stelden onszelf de vraag en mijmeren er kort over in deze blog.