getuigenis

Wat ik uit mijn werkloosheidsperiode heb geleerd

Geplaatst op 05/06/2024

Werkloosheid wordt vaak gezien als een beschamende periode waar je zo snel mogelijk uit moet. Nochtans kan je in zo'n periode eindelijk de tijd maken voor persoonlijke ontwikkeling die je anders misschien nooit had durven aangaan! In deze blog werpen we een constructieve blik op werkloosheid.

solliciteren

getuigenis

Wanneer een ex-jobcoach zelf sollicitant wordt

Geplaatst op 15/05/2024 door Elke

Elke heeft lang gewerkt als jobcoach voor hoger opgeleide werkzoekenden; nu is ze zelf op zoek naar een nieuwe baan en kan ze alle tips en advies die ze aan sollicitanten gaf zelf eens toepassen. Spoiler alert: sommige van die tips zal ze nooit meer geven.

solliciteren

getuigenis

Wat houdt mij gemotiveerd: Evelien

Geplaatst op 18/01/2024 door Siel Declercq

Het lange proces van solliciteren raakt werkzoekenden in hun zelfbeeld, waardoor het steeds moeilijker wordt met dezelfde energie hun dromen te blijven najagen. Om die verhalen zichtbaar te maken gaat Siel in gesprek met lotgenoten over hoe zij, ondanks alles, gemotiveerd blijven.

loopbaan

getuigenis

Aanvaard niet eender welke job: over je buikgevoel volgen

Geplaatst op 05/07/2023 door Bojan

Een kleine twee weken geleden zette Bojan zijn werk stop als marketing medewerker. Het lag hem niet. Echt niet. En hij had het kunnen weten.

solliciteren

getuigenis

Werk zoeken als schoolverlater

Geplaatst op 21/06/2023 door Lani

Lani studeerde af in sociologie in september 2022; bijna een jaar later is ze nog steeds op zoek naar werk. Een lastige, confronterende en soms absurde situatie. In deze blogpost neemt ze ons mee in haar gedachten.

getuigenis

arbeid

Wat werkt voor mij: Erik

Geplaatst op 14/06/2023 door Giorgi

In de reeks "Wat werkt voor mij" gaat onze blogger Giorgi in gesprek met mensen over de work-life balance die ze gevonden hebben en waarom het voor hen de juiste combinatie is. Vandaag maken we kennis met Erik, 55.

getuigenis

Lani zoekt haar eerste job—en het gaat niet zo vlot.

Geplaatst op 07/06/2023 door Fien

Werk zoeken is een fulltime job, en wanneer je nog geen ervaring hebt is het nog moeilijker. Als de zoektocht enkele maanden duurt, kan het gebeuren dat je soms de moed eens verliest. Ik sprak met Lani, die wisselende ervaringen heeft met de reacties van de omgeving op haar zoektocht.

arbeid

getuigenis

Wat werkt voor mij: Ken

Geplaatst op 10/05/2023 door Giorgi

In de reeks "Wat werkt voor mij" gaat onze blogger Giorgi in gesprek met mensen over de work-life balance die ze gevonden hebben en waarom het voor hen de juiste combinatie is. Laat je vandaag inspireren door het verhaal van Ken!

getuigenis

arbeidsbeperking

Werken met autismespectrumstoornis

Geplaatst op 12/10/2022 door Elisabeth

Hoe is het om met autismespectrumstoornis (of ASS) door het leven te gaan? Wat komt er daar bij kijken in het kader van tewerkstelling? En hoe kunnen we er beter mee omgaan? In deze blogpost deelt Elisabeth haar verhaal.

getuigenis

opiniestuk

Getuigenis: als vijftigplusser op de arbeidsmarkt

Geplaatst op 18/05/2022 door Jo

Vlak voor Corona verloor Johan zijn job bij een bedrijf waar hij al heel zijn carrière werkte. Hard nieuws om te slikken, sowieso, maar snel ontdekte hij ook hoe moeilijk het was om als 50+’er plots op de arbeidsmarkt te belanden.

getuigenis

Haiku-dagboek

Geplaatst op 08/02/2021 door Geoffrey Colson

Ik hield een week lang een Haiku-dagboek bij. Het resultaat is een poëtisch (kort)verhaal over de zoektocht naar werk, met enkele typische mijmeringen en impressies waarin vele werkzoekenden zichzelf ongetwijfeld zullen herkennen.

solliciteren

getuigenis

Ik zocht en vond een job in tijden van pandemie 

Geplaatst op 17/01/2021 door Maïté

In tijden van pandemie en lockdowns, waarbij nieuwsberichten een vaste ondertoon hebben zoals “faillissementenronde zal beginnen”, “bedrijven houden het financieel niet vol”, sloeg ook bij mij de schrik om het hart: hoe zal de economie mijn carrière beïnvloeden?

loopbaan

getuigenis

Het verhaal van Annelies (deel 2: tijd voor nieuwe ervaringen)

Geplaatst op 08/12/2020 door Maïté

Als 18-jarige droom je weg over je ideale loopbaan terwijl de werkelijkheid helemaal anders kan uitdraaien: je krijgt nieuwe interesses, jouw diploma is niet gegeerd op de arbeidsmarkt…Kortom, een vaste loopbaan staat niet in de sterren geschreven.

loopbaan

getuigenis

Het verhaal van Annelies (deel 1: een rijkdom aan ervaringen)

Geplaatst op 02/12/2020 door Maïté

Verschillende levensomstandigheden kunnen iemand vroeg of laat dwingen tot andere professionele keuzes. Dit was ook zo bij Annelies, die na een jarenlange carrière als vertaalster bij de overheid besliste om aan de slag te gaan bij een trainings- en onderzoekscentrum. Lees hier haar verhaal.

getuigenis

co-searching activiteiten

“Vrijwilligerswerk bij Co-Searching: een verrijkende levenservaring!”

Geplaatst op 25/11/2020 door Sandy

Als werkzoekende ben je naast het solliciteren meestal ook nog met allerlei andere zaken bezig: hobby’s, een zinvolle vrijetijdsbesteding...Waarom dan niet kiezen voor vrijwilligerswerk? In deze blog lees je meer over Co-Searching vrijwilliger Sandy’s verrijkende ervaring bij onze organisatie.

getuigenis

arbeidsbeperking

Nieuwe inzichten: het verhaal van Fien (deel 3)

Geplaatst op 22/09/2020 door Fien

Je weg vinden in het leven is niet gemakkelijk als je een beperking hebt. In deze reeks vertelt Fien over haar persoonlijke zoektocht naar een diagnose, gepaste studies en werk.

arbeidsbeperking

getuigenis

Een diagnose en een loopbaanwending: het verhaal van Fien (deel 2)

Geplaatst op 11/09/2020 door Fien

Je weg vinden in het leven is niet gemakkelijk als je een beperking hebt. In deze reeks vertelt Fien over haar persoonlijke zoektocht naar een diagnose, gepaste studies en werk.

getuigenis

arbeidsbeperking

Studeren en werken, niet evident: het verhaal van Fien

Geplaatst op 18/08/2020 door Fien

Je weg vinden in het leven is niet gemakkelijk als je een beperking hebt. In deze reeks vertelt Fien over haar persoonlijke zoektocht naar een diagnose, gepaste studies en werk. Een verhaal over vallen en steeds weer opveren.

loopbaan

getuigenis

Logboek van Lien: hulp uit onverwachte hoek

Geplaatst op 23/05/2020

Lien is geoloog van opleiding en globetrotter in hart en nieren. Voor Co-Searching schrijft ze haar hersenspinsels neer. Waarom diende ze haar ontslag in? Hoe pakt ze haar zoektocht naar een nieuwe job aan? Hoe blijft ze gemotiveerd? Kom het de komende weken te weten in haar herkenbare blog.

arbeidsbeperking

getuigenis

Werk zoeken met een beperking

Geplaatst op 06/05/2020 door Fien

Werk zoeken is niet makkelijk, en met een beperking al helemaal niet. Als ervaringsdeskundige en vrijwilliger bij Co-Searching deelt Fien graag haar ervaringen en kennis met jou!

getuigenis

solliciteren

Logboek van Lien: corona hier, corona daar

Geplaatst op 29/04/2020

Lien is geoloog van opleiding en globetrotter in hart en nieren. Waarom diende ze haar ontslag in? Hoe pakt ze haar zoektocht naar een nieuwe job aan? Hoe blijft ze gemotiveerd? Kom het de komende weken te weten in haar herkenbare blog.

getuigenis

solliciteren

Logboek van Lien: wie heb ik aan de lijn, hallo, hallo?

Geplaatst op 09/04/2020

Lien is geoloog van opleiding en globetrotter in hart en nieren. Wekelijks schrijft ze voor Co-Searching haar hersenspinsels neer. Waarom diende ze haar ontslag in? Hoe pakt ze haar zoektocht naar een nieuwe job aan? Hoe blijft ze gemotiveerd?

getuigenis

solliciteren

Logboek van Lien: er schuilt een circusartiest in mij?!

Geplaatst op 02/04/2020

Lien is geoloog van opleiding en globetrotter in hart en nieren. Waarom diende ze haar ontslag in? Hoe pakt ze haar zoektocht naar een nieuwe job aan? Hoe blijft ze gemotiveerd? Kom het de komende weken te weten in haar herkenbare blog.

getuigenis

loopbaan

Logboek van Lien: een moment van inzicht op reis

Geplaatst op 25/03/2020

Lien is geoloog van opleiding, globetrotter in hart en nieren én op zoek naar werk. Waarom diende ze haar ontslag in? Hoe pakt ze haar zoektocht naar een nieuwe job aan? Hoe blijft ze gemotiveerd? Kom het de komende weken te weten in haar herkenbare blog.

getuigenis

Het verhaal van Jonas

Geplaatst op 15/11/2018

Hoe verloopt de hobbelige weg naar werk? Welke obstakels kom je tegen en wie geeft je een zetje? Deze week het verhaal van: Jonas (29)

solliciteren

getuigenis

Het Verhaal van Paulien

Geplaatst op 26/09/2018

Paulien (27 jaar) vond na 8 maanden zoeken een job. Onze blogster Marieke ging haar een paar vragen stellen over haar ervaring als werkzoekende.

getuigenis

solliciteren

Het verhaal van: Stella (36)

Geplaatst op 12/09/2018

Hoe verloopt de hobbelige weg naar werk? Welke obstakels kom je tegen en wie geeft je een zetje? Deze week het verhaal van: Stella (36)

getuigenis

solliciteren

De week van Jill #5: Focus

Geplaatst op 04/09/2018

Een maand lang schreef Jill voor Co-Searching haar verhaal neer als werkzoekende. Na een stilte volgt vandaag het slot van haar verhaal. Nieuwsgierig naar wat er ondertussen is gebeurd? Wordt het een happy end? Lees vooral verder!

solliciteren

getuigenis

Het verhaal van: Rudy

Geplaatst op 15/08/2018

Hoe verloopt de hobbelige weg naar werk? Welke obstakels kom je tegen en wie geeft je een zetje? Deze week het verhaal van: Rudy (32)

getuigenis

Vrijwilligerswerk: een nuttige bezigheid - ook voor werkzoekenden!

Geplaatst op 08/08/2018

In 2012 studeerde Jeroen af. Ondanks een diploma overheidsmanagement en een diploma geschiedenis merkte hij dat het vooral zijn achtergrond als vrijwilliger was die hem vooruit hielp bij het solliciteren.

getuigenis

De week van Jill #1: Co-Searching voor beginners

Geplaatst op 30/04/2018

Het was een warme dinsdagavond toen ik voor de eerste keer deelnam aan een activiteit van Co-Searching. Precies een week na de datum op mijn ontslagbrief.