aanrader

loopbaan

Rutger, ziehier mijn morele ambitie

Geplaatst op 19/06/2024 door Barbara

Net zoals velen onder ons is Barbara geveld door een burn-out en spendeert ze haar dagen thuis. Ze had dan ook de tijd om Rutger Bregmans' nieuwe boek te lezen, ‘Morele Ambitie’. Het boek bracht een heleboel bedenkingen, vragen en realisaties teweeg over zin, obstakels en mogelijkheden.

aanrader

Aanrader: de boekentips van onze bloggers

Geplaatst op 16/08/2023

Ben je ook zo iemand die graag boeken leest, maar er nooit de tijd of mentale ruimte voor vindt? De zomer is de perfecte periode om de stapel ongelezen boeken die naast jouw bed ligt eindelijk door te nemen. En als je inspiratie nodig hebt, geen stress: de Co-Searching bloggers hebben leuke tips!

aanrader

Aanrader: de ‘Duizend Jobkes van Soe Nsuki’

Geplaatst op 31/05/2022 door Annelies De Tender

Soe Nsuki is comedian. Voor ze comedian werd deed ze naar eigen zeggen ‘duizend jobkes”. Leuke en minder leuke jobs en stof genoeg voor verschillende verhalen over haar vroegere job avonturen.

aanrader

Aanrader: Renegade broccoli, memes die doen denken

Geplaatst op 27/04/2022 door Nadia Kara

Omdat je soms met de trieste realiteit moet kunnen lachen… Renegade Broccoli is een van mijn favoriete meme accounts op Instagram. Daar verzamelt Eva Broccoli tweets, comics, artikels en reacties die licht schijnen op sommige belachelijke, problematische aspecten van onze maatschappij.

mentale gezondheid

aanrader

Aanrader! — maart 2022

Geplaatst op 30/03/2022 door Annelies De Tender

Wat inspireert ons? Waar vinden we troost? Wat maakt ons nieuwsgierig? Elke maand delen de Co-Searching bloggers een aantal lees-, kijk- en luister-tips?

aanrader

Aanrader! — februari 2022

Geplaatst op 23/02/2022 door Nadia Kara

Wat inspireert ons? Waar vinden we troost? Wat maakt ons nieuwsgierig? Elke maand deelt de redactie van de Co-Searching blog een aantal lees-, kijk- en luister-tips.

aanrader

Co-Searching At The Movies (part 2)- Eighties films over werk

Geplaatst op 26/08/2021 door Geoffrey Colson

Films weerspiegelen onze maatschappij. Werken, werkloosheid en de (soms moeilijke) zoektocht naar werk zijn tijdloze thema’s op het witte doek. Al gemerkt? De jaren 80 lijken tegenwoordig terug van weggeweest. Eigenlijk zijn veel werk gerelateerde thema’s uit die periode ook vandaag nog erg actueel.

arbeid

aanrader

Voor u beluisterd: podcast ‘Knappe Koppen’

Geplaatst op 10/03/2021 door Elisabeth

Op 20 januari 2021 lanceerde Mediaplanet ‘Knappe koppen’, een podcast waarin experten in hun veld allerlei actuele thema’s bespreken. In de eerste aflevering delen Stijn Baert (prof UGent) en Luc Cortebeeck (voorzitter RvB VDAB) hun inzichten over de recente ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

loopbaan

aanrader

Mijmeren over de ideale job — Podcast Zjef Van Acker

Geplaatst op 11/11/2020 door Maïté

Hoe vind je jouw droomjob? Wat is de ideale job bovendien? Wat houdt die precies in? Als er zoveel vraagtekens opdoemen, kan je best wat inspiratie opdoen over het thema. Zo ontdekte ik een aflevering van Zjef Van Ackers podcast waarin hij mijmert over de ideale job en… zijn zoektocht ernaar.

aanrader

mentale gezondheid

Laat je introverte kwaliteiten bloeien!

Geplaatst op 16/09/2020 door Geoffrey Colson

We leven in een wereld waarin extraversie de norm lijkt, en jammer genoeg blijkt solliciteren vaak een struikelblok te zijn voor introverten. In haar boek 'Succesvol solliciteren voor introverte mensen' geeft Eline Sluys heel wat nuttige tips om jouw introverte kwaliteiten laten bloeien!

aanrader

loopbaan

Carrièreswitchen doe je zo! : effectieve tips om succesvol van baan te veranderen

Geplaatst op 01/09/2020 door Geoffrey Colson

Let’s face it: niet iedereen is tevreden met hun job. En velen durven echter niet zich professioneel te heroriënteren. Maar hoe begin je hier nu eigenlijk aan? Loopbaanbegeleider Diederik van Dorth tot Medler zet in zijn boek "Carrièreswitchen doe je zo!" alvast de nodige stappen even op een rijtje.

aanrader

mentale gezondheid

De drukte voorbij

Geplaatst op 13/08/2020 door Geoffrey Colson

Of we nu op zoek zijn naar een nieuwe job, of al aan het werk zijn: we kampen elke dag met overvolle mailboxen en to-do lijsten. We willen steeds meer, hebben het ‘te druk’. Herken je jezelf hierin? Dan is "Nooit meer te druk" van Tony Crabbe voor jou zeker een must-read!

lifehacks

aanrader

Korte, maar krachtige introductie tot mindfulness

Geplaatst op 29/07/2020 door Geoffrey Colson

‘Mindfulness’ is een term die vaak de wenkbrauwen doet fronsen; nochtans wordt het door veel psychologen aanbevolen als hét coping mechanisme bij uitstek! Voor wie niet in mindfulness gelooft, bestaat er gelukkig een zeer toegankelijk cd-boekje van Edel Maex!

aanrader

mentale gezondheid

Een heldere kijk op ons complexe brein

Geplaatst op 16/07/2020 door Geoffrey Colson

Heb jij jezelf ooit al eens afgevraagd waarom je blijft worstelen met bepaalde (slechte) gewoontes? Last van concentratieproblemen, lusteloosheid of algemene emotieregulatie? Dan is Je brein de baas een absolute aanrader!

aanrader

Werk zoeken in komkommertijd

Geplaatst op 31/07/2018 door Annelies De Tender

Je hebt zo van die dagen waarop niets gaat zoals je wil. In deze blog stel ik je enkele tv programma’s voor over werk zoeken en solliciteren. Ze zijn grappig en sommige hebben zelfs een educatieve meerwaarde, stel je voor!