solliciteren

getuigenis

Wanneer een ex-jobcoach zelf sollicitant wordt

Geplaatst op 15/05/2024 door Elke

Elke heeft lang gewerkt als jobcoach voor hoger opgeleide werkzoekenden; nu is ze zelf op zoek naar een nieuwe baan en kan ze alle tips en advies die ze aan sollicitanten gaf zelf eens toepassen. Spoiler alert: sommige van die tips zal ze nooit meer geven.

english

solliciteren

What happens at the Co-Working for jobseekers...

Geplaatst op 15/04/2024 door Nadia Kara

...stays at the Co-Working for jobseekers. Just kidding! Co-Searching doesn't gatekeep, so here are a few tips that were shared among the group that gathered last week in Ghent.

loopbaan

solliciteren

Wat zijn mijn rechten en plichten als werkzoekende?

Geplaatst op 31/01/2024

Bij werkloosheid komt heel wat kijken: niet alleen de zoektocht naar een nieuwe uitdaging, maar ook de administratie en regelgeving om en werkloosheidsuitkering te ontvangen. In deze blog legt Vlaams ABVV je alles uit over wat je moet en weten. Geen paniek! Je staat er niet alleen voor.

mentale gezondheid

solliciteren

Nieuw werk zoeken na trauma: een zoektocht naar meer dan enkel een job

Geplaatst op 24/01/2024 door Romina

Na een traumatische ervaring ben je nooit meer dezelfde persoon...maar niet iedereen begrijpt dat. Gezien de ongevoeligheid die haar werkgever vertoonde, besliste Romina van werk te veranderen. Ze vertelt hoe ze het zoeken naar een nieuwe job in handen nam en zichzelf op de eerste plaats zette.

solliciteren

getuigenis

Wat houdt mij gemotiveerd: Evelien

Geplaatst op 18/01/2024 door Siel Declercq

Het lange proces van solliciteren raakt werkzoekenden in hun zelfbeeld, waardoor het steeds moeilijker wordt met dezelfde energie hun dromen te blijven najagen. Om die verhalen zichtbaar te maken gaat Siel in gesprek met lotgenoten over hoe zij, ondanks alles, gemotiveerd blijven.

solliciteren

english

Dealing with the aftermath of interviews

Geplaatst op 27/07/2023 door Magalie

You have sent applications, went through the search, put in the work and just got out of an interview? Congratulations for getting this far! But you might find yourself overthinking. And by overthinking I mean : replaying the whole interaction in your head. Multiple times. In slow motion.

solliciteren

getuigenis

Werk zoeken als schoolverlater

Geplaatst op 21/06/2023 door Lani

Lani studeerde af in sociologie in september 2022; bijna een jaar later is ze nog steeds op zoek naar werk. Een lastige, confronterende en soms absurde situatie. In deze blogpost neemt ze ons mee in haar gedachten.

loopbaan

solliciteren

‘In conflict gaan met je baas’, de ultieme gids om je loopbaan in eigen handen te nemen

Geplaatst op 12/04/2023 door Nadia Kara

Je loopbaan in eigen handen nemen, het is makkelijker gezegd dan gedaan! In het boek ‘In conflict gaan met je baas’ sloegen 18 UGent onderzoekers (waaronder onze guest blogger Jolien Stremersch) de handen in elkaar om het proces te vergemakkelijken. In deze blog deelt ze enkele tips uit het boek.

solliciteren

Hoe leren omgaan met feedback na een sollicitatie

Geplaatst op 09/11/2022 door Maïté

Afgewezen worden, da’s nooit leuk, en al zeker niet door iemand die jou amper kent! Als je chance hebt, krijg je van sommige recruiters zelfs feedback over waarom ze niet voor jou hebben gekozen. Niet altijd leuk om te lezen, wél nuttig om te weten.

solliciteren

Jouw eerste job zoeken: solliciteren

Geplaatst op 05/10/2022 door Nadia Kara

In de vorige blogposts hebben we jou een aantal tips gegeven om jouw zoektocht te voorbereiden, wat links en ideetjes om interessante vacatures te vinden, en meer verteld over de verschillende zoekstrategieën. Het is nu tijd om jou te coachen bij de spannendste stap!

solliciteren

Jouw eerste job zoeken:  zoekstrategie

Geplaatst op 28/09/2022 door Nadia Kara

We hebben jou alvast een aantal tips gegeven om jouw zoektocht te voorbereiden, en wat links en ideetjes gedeeld om interessante vacatures te vinden. In deze blog gaan we even nadenken over verschillende strategieën die je kan toepassen om een job te zoeken, en welke bij jou past.

solliciteren

Jouw eerste job zoeken: de juiste vacature

Geplaatst op 21/09/2022 door Nadia Kara

In de vorige blogpost hebben we jou alvast een aantal tips gegeven om je zoektocht voor te bereiden; vandaag gaan we met jou aan de slag en helpen we jou zoeken naar interessante vacatures.

solliciteren

Jouw eerste job zoeken: voorbereiding

Geplaatst op 14/09/2022 door Nadia Kara

Ben je net afgestudeerd? Proficiat! Wat nu? Met deze handige gids sta je sterk in je schoenen om jouw weg te vinden op de Vlaamse arbeidsmarkt. In deze eerste deel, geven we jou tips over hoe je jouw zoektocht kan voorbereiden.

solliciteren

innovatie

Een nieuwe job starten zonder solliciteren: Open Hiring® komt naar Vlaanderen!

Geplaatst op 24/08/2022 door Nadia Kara

De weg naar een potentiële nieuwe job kan soms heel ingewikkeld en tijdrovend zijn. Met de Open Hiring® methode, geïmporteerd uit de Verenigde Staten, hoeft dit niet meer: je gaat gewoon aan de slag. Het klinkt wel leuk, maar werkt het ook effectief op de Vlaamse arbeidsmarkt?

solliciteren

mentale gezondheid

Zo blijf je veerkrachtig in je zoektocht naar werk

Geplaatst op 06/07/2022 door Maïté

Werk zoeken voelt soms als een full-time job. Om jouw energie te behouden en mentaal gezond te blijven, is het dus belangrijk dat je je niet laat overweldigen. Maïté bedachte 5 tips om veerkrachtig te blijven op weg naar een nieuwe job.

solliciteren

mentale gezondheid

Zo voorkom je saboterende gedachten bij het solliciteren

Geplaatst op 18/11/2021 door Geoffrey Colson

Negatieve gedachten kunnen we eigenlijk missen als kiespijn. Zeker bij het solliciteren. In deze blog geven wij jou tips om een halt toe te roepen aan jouw saboterende gedachten in drie stappen. Dus… stop maar even met piekeren en begin te lezen! ;-)

solliciteren

Het echte leven: wormen en vuile eieren — Logboek van Loes

Geplaatst op 13/10/2021 door Nadia Kara

Loes is op zoek naar een job en vond inspiratie voor deze blog door het lezen van een bijzonder krachtige en verrijkende story van Janne Robinson, die haar herinnerde aan haar verleden in de horeca en haar de moed gaf om haar jobervaring vanuit een ander perspectief te bekijken.

co-searching activiteiten

solliciteren

In de kijker: onze wekelijkse conversatiegroep

Geplaatst op 28/08/2021 door Geoffrey Colson

Christel werkt al sinds 2019 als vrijwilliger bij Co-Searching. Ze is zelf werkzoekend en organiseert de conversatiegroepen op dinsdagmorgen.

solliciteren

lifehacks

Door het oog van de recruiter: tips om (nog) effectief(ver) te solliciteren

Geplaatst op 09/06/2021 door Maïté

Blijf je maar met vragen zitten over het solliciteren? Twijfel je aan je CV en motivatiebrief? Een tip: leer kijken door het oog van de recruiter. Het biedt je een ander perspectief op het hele gebeuren. Lees er meer over in deze blog!

solliciteren

lifehacks

Het Co-Searching ABC: Interesse

Geplaatst op 26/05/2021 door Geoffrey Colson

We zijn gekomen bij de letter ‘I’ en kozen voor het woord interesse. Het onderdeel interesse/hobby’s van een CV wordt vaak onderschat. Nochtans kun je hiermee heel wat nuttige info meegeven! Je leest er meer over in deze blog.

solliciteren

Werk zoeken als specialist tijdens Corona — alleen voor dokters?

Geplaatst op 12/05/2021 door Geoffrey Colson

Werk vinden is nooit eenvoudig geweest, Corona maakt het alleszins niet gemakkelijker. Toch is het mogelijk! Ellie heeft werk gevonden en wilt met jullie een aantal tips delen.

solliciteren

Online solliciteren? Wees voorbereid!

Geplaatst op 20/04/2021 door Geoffrey Colson

Een sollicitatiegesprek verloopt niet altijd naar wens. Sinds COVID-19 de wereld heeft overspoeld, worden sollicitatiegesprekken vaak online gevoerd. In deze blog krijg je een aantal tips & tricks om jouw videogesprek zo goed mogelijk te laten verlopen!

solliciteren

5 redenen waarom je CV aanpassen wél aangenaam kan zijn

Geplaatst op 07/04/2021 door Geoffrey Colson

Voor de meesten klinkt dit als een nachtmerrie in de oren, maar het aanpassen van je CV hoeft niet altijd vervelend te zijn. Het heeft ook zijn positieve kanten. Geloof je ons niet? Lees dan eerst eens deze blog!

solliciteren

De motivatiebrief: een streepje voor op de sollicitatiebrief!

Geplaatst op 17/03/2021 door Maïté

Elke keer een tekst tevoorschijn toveren waarmee je de werkgever overtuigt is geen gemakkelijke opgave. Toch heeft de sollicitatiebrief in mijn ogen afgedaan… de motivatiebrief daarentegen helemaal niet. Lees hieronder waarom dat zo is en hoe je een overtuigende motivatiebrief kan schrijven!

solliciteren

Het Co-Searching ABC: Flamingo

Geplaatst op 17/03/2021 door Geoffrey Colson

Tijd voor een nieuwe aflevering van het Co-Searching alfabet! ‘F’ staat voor… Flamingo. Een werkgever is niet op zoek naar een grijze muis, wel naar een pink flamingo. Hoe gaat zo’n flamingo precies te werk? Lees er meer over in deze blog!

solliciteren

Het Co-Searching ABC: Efficiëntie

Geplaatst op 26/01/2021 door Geoffrey Colson

Tijd voor een nieuwe aflevering van het Co-Searching alfabet! We zijn gekomen bij de letter ‘E’ en kozen voor het woord… Efficiëntie. Omdat het vaak voorkomt in vacatures. En eigenlijk best wel een uitdaging is om hier een efficiënte blog over te schrijven.

solliciteren

getuigenis

Ik zocht en vond een job in tijden van pandemie 

Geplaatst op 17/01/2021 door Maïté

In tijden van pandemie en lockdowns, waarbij nieuwsberichten een vaste ondertoon hebben zoals “faillissementenronde zal beginnen”, “bedrijven houden het financieel niet vol”, sloeg ook bij mij de schrik om het hart: hoe zal de economie mijn carrière beïnvloeden?

solliciteren

lifehacks

Het Co-Searching ABC: Canva

Geplaatst op 17/12/2020 door Geoffrey Colson

Welkom bij het Co-Searching ABC! In deze blogreeks halen wij voor iedere letter van het alfabet een belangrijk woord aan dat met solliciteren of werken te maken heeft. Vandaag staat de designtool Canva in de spotlight… Want deze tool kan handig zijn bij het opstellen van jouw CV.

solliciteren

lifehacks

De juiste profielfoto kiezen? Zo doe je dat!

Geplaatst op 08/10/2020 door Geoffrey Colson

Wat is een een goede profielfoto nu precies? Eigenlijk is er geen gouden regel… Maar er zijn wel een aantal do’s en dont’s. Je kan het werk ook overlaten aan professionele fotografen zonder jezelf financieel te ruïneren. Hoe? Lees er meer over in deze blog!

solliciteren

lifehacks

Soft skills: de skills voor de toekomst!

Geplaatst op 30/09/2020 door Maïté

Struikel jij als werkzoekende ook over alle vaardigheden die opgelijst staan in een vacature? En voel je wanhoop wanneer je niet aan alles voldoet? Recruiters rekruteren niet alleen op vaardigheden maar ook op soft skills of persoonlijke eigenschappen. En die worden steeds belangrijker in een job.

solliciteren

Solliciteren in tijden van Corona

Geplaatst op 23/06/2020

We beseften het niet op tijd maar yep, daar zijn ze: de roaring twenties! Een vleermuis, een virus, … en plots staat de wereld op zijn kop. Net zoals in de turbulente jaren twintig van de vorige eeuw zitten we opnieuw in een zeer bewogen periode. Wat als je werk zoekt? Word een flamingo!

getuigenis

solliciteren

Logboek van Lien: corona hier, corona daar

Geplaatst op 29/04/2020

Lien is geoloog van opleiding en globetrotter in hart en nieren. Waarom diende ze haar ontslag in? Hoe pakt ze haar zoektocht naar een nieuwe job aan? Hoe blijft ze gemotiveerd? Kom het de komende weken te weten in haar herkenbare blog.

getuigenis

solliciteren

Logboek van Lien: wie heb ik aan de lijn, hallo, hallo?

Geplaatst op 09/04/2020

Lien is geoloog van opleiding en globetrotter in hart en nieren. Wekelijks schrijft ze voor Co-Searching haar hersenspinsels neer. Waarom diende ze haar ontslag in? Hoe pakt ze haar zoektocht naar een nieuwe job aan? Hoe blijft ze gemotiveerd?

getuigenis

solliciteren

Logboek van Lien: er schuilt een circusartiest in mij?!

Geplaatst op 02/04/2020

Lien is geoloog van opleiding en globetrotter in hart en nieren. Waarom diende ze haar ontslag in? Hoe pakt ze haar zoektocht naar een nieuwe job aan? Hoe blijft ze gemotiveerd? Kom het de komende weken te weten in haar herkenbare blog.

solliciteren

Met welk type van persoonlijkheden heb je moeite om samen te werken?

Geplaatst op 01/04/2020

Co-Searching staat op zijn tenen en gluurt over het muurtje. Welke sollicitatievragen stellen bedrijven aan sollicitanten?

solliciteren

loopbaan

Zoek jij werk volgens je talent?

Geplaatst op 18/07/2019 door Maïté

Als werkzoekende wil je zo snel mogelijk werk vinden: je focust je dan vooral op verschillende vaardigheden die bedrijven oplijsten in hun vacatures en checkt of jij die ook hebt. Toch heb je vaak meer troeven dan je denkt: want naast solliciteren op vaardigheden, kan je ook kiezen voor je talent.

solliciteren

Wat is het interessante over jou dat niet op je cv staat?

Geplaatst op 04/06/2019 door Maïté

Co-Searching sprak op de afstudeerbeurs van de AUGent niet alleen met werkzoekenden maar ging ook gluren bij de buren! Welke sollicitatievragen stellen deze bedrijven aan sollicitanten?

solliciteren

“Welk Disneyfiguur ben jij?”

Geplaatst op 15/04/2019 door Annelies De Tender

Co-Searching sprak op de afstudeerbeurs van de AUGent niet alleen met werkzoekenden maar ging ook gluren bij de buren! Welke sollicitatievragen stellen deze bedrijven aan sollicitanten?

solliciteren

lifehacks

Tips om een potentiële werkgever op te bellen

Geplaatst op 25/03/2019 door Annelies De Tender

Als je werk zoekt, lees je verschillende vacatures. Vaak beslis je dan op basis van de inhoud of je al dan niet wilt solliciteren. Maar het loont ook om een potentiële werkgever op te bellen!

solliciteren

Wetenschappelijk onderzoek over werk zoeken

Geplaatst op 15/01/2019

De zoektocht naar werk is vaak niet erg plezierig. Ondervind jij ook soms moeite om jezelf te motiveren? Weet dat je niet alleen bent. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat mensen plannen of intenties om werk te zoeken in de meeste gevallen niet omzetten in echt zoekgedrag.

loopbaan

solliciteren

Gesprek met Jolien, onderzoekster over zoeken naar werk

Geplaatst op 15/10/2018

Jolien Stremersch verdiept zich als doctorandus aan de UGent in het thema “werkzoekkwaliteit”.

solliciteren

getuigenis

Het Verhaal van Paulien

Geplaatst op 26/09/2018

Paulien (27 jaar) vond na 8 maanden zoeken een job. Onze blogster Marieke ging haar een paar vragen stellen over haar ervaring als werkzoekende.

getuigenis

solliciteren

Het verhaal van: Stella (36)

Geplaatst op 12/09/2018

Hoe verloopt de hobbelige weg naar werk? Welke obstakels kom je tegen en wie geeft je een zetje? Deze week het verhaal van: Stella (36)

getuigenis

solliciteren

De week van Jill #5: Focus

Geplaatst op 04/09/2018

Een maand lang schreef Jill voor Co-Searching haar verhaal neer als werkzoekende. Na een stilte volgt vandaag het slot van haar verhaal. Nieuwsgierig naar wat er ondertussen is gebeurd? Wordt het een happy end? Lees vooral verder!

solliciteren

innovatie

Wistjedat er een talenten Tinder bestaat?

Geplaatst op 21/08/2018

Er bestaan al verschillende talententools en testen maar de nieuwe talenten Tinder Odyn wil nog een stap verder gaan.

solliciteren

getuigenis

Het verhaal van: Rudy

Geplaatst op 15/08/2018

Hoe verloopt de hobbelige weg naar werk? Welke obstakels kom je tegen en wie geeft je een zetje? Deze week het verhaal van: Rudy (32)

solliciteren

Voor- en nadelen van interimkantoren

Geplaatst op 18/07/2018

Zodra je CV is gepubliceerd op jobsites en de databank van VDAB komen de bekende telefoontjes binnen: interimkantoren. Maar wil je wel met hen in zee gaan? Hier zijn enkele voor- en nadelen op een rijtje.

loopbaan

solliciteren

Bereid je voor op de skills van de toekomst

Geplaatst op 13/07/2018

Steeds meer vacatures worden niet ingevuld. Die openstaande vacatures zijn niet alleen voor knelpuntberoepen zoals lasser of chauffeur, maar ook voor IT-profielen. Jobs die relatief nieuw zijn maar waar je wel de juiste skills voor nodig hebt. Wat zijn dan net die vaardigheden?

solliciteren

Promoot jezelf

Geplaatst op 05/07/2018

"Door het groot aantal reacties op de vacature"… wie regelmatig solliciteert, weet al hoe deze zin eindigt. Wat kan je nu doen om jezelf in de kijker te zetten en sollicitant numero uno te worden?

mentale gezondheid

solliciteren

Een spelletje “Wie ben ik?” in je zoektocht naar werk.

Geplaatst op 13/06/2018

In mijn zoektocht naar meer zelfkennis kwam ik de ’16 personalities’ test tegen. Ze beweren “zo accuraat te zijn dat het een beetje eng is”. Eens ik het resultaat begon te lezen moest ook ik toegeven dat het leek alsof ze me enkele jaren stiekem hadden bestudeerd.