loopbaan

solliciteren

‘In conflict gaan met je baas’, de ultieme gids om je loopbaan in eigen handen te nemen

Geplaatst op 12/04/2023 door Nadia Kara

Je loopbaan in eigen handen nemen, het is makkelijker gezegd dan gedaan! In het boek ‘In conflict gaan met je baas’ sloegen 18 UGent onderzoekers (waaronder onze guest blogger Jolien Stremersch) de handen in elkaar om het proces te vergemakkelijken. In deze blog deelt ze enkele tips uit het boek.

solliciteren

Hoe leren omgaan met feedback na een sollicitatie

Geplaatst op 09/11/2022 door Maïté

Afgewezen worden, da’s nooit leuk, en al zeker niet door iemand die jou amper kent! Als je chance hebt, krijg je van sommige recruiters zelfs feedback over waarom ze niet voor jou hebben gekozen. Niet altijd leuk om te lezen, wél nuttig om te weten.

solliciteren

Jouw eerste job zoeken: solliciteren

Geplaatst op 05/10/2022 door Nadia Kara

In de vorige blogposts hebben we jou een aantal tips gegeven om jouw zoektocht te voorbereiden, wat links en ideetjes om interessante vacatures te vinden, en meer verteld over de verschillende zoekstrategieën. Het is nu tijd om jou te coachen bij de spannendste stap!

solliciteren

Jouw eerste job zoeken:  zoekstrategie

Geplaatst op 28/09/2022 door Nadia Kara

We hebben jou alvast een aantal tips gegeven om jouw zoektocht te voorbereiden, en wat links en ideetjes gedeeld om interessante vacatures te vinden. In deze blog gaan we even nadenken over verschillende strategieën die je kan toepassen om een job te zoeken, en welke bij jou past.

solliciteren

Jouw eerste job zoeken: de juiste vacature

Geplaatst op 21/09/2022 door Nadia Kara

In de vorige blogpost hebben we jou alvast een aantal tips gegeven om je zoektocht voor te bereiden; vandaag gaan we met jou aan de slag en helpen we jou zoeken naar interessante vacatures.

solliciteren

Jouw eerste job zoeken: voorbereiding

Geplaatst op 14/09/2022 door Nadia Kara

Ben je net afgestudeerd? Proficiat! Wat nu? Met deze handige gids sta je sterk in je schoenen om jouw weg te vinden op de Vlaamse arbeidsmarkt. In deze eerste deel, geven we jou tips over hoe je jouw zoektocht kan voorbereiden.

solliciteren

innovatie

Een nieuwe job starten zonder solliciteren: Open Hiring® komt naar Vlaanderen!

Geplaatst op 24/08/2022 door Nadia Kara

De weg naar een potentiële nieuwe job kan soms heel ingewikkeld en tijdrovend zijn. Met de Open Hiring® methode, geïmporteerd uit de Verenigde Staten, hoeft dit niet meer: je gaat gewoon aan de slag. Het klinkt wel leuk, maar werkt het ook effectief op de Vlaamse arbeidsmarkt?

solliciteren

mentale gezondheid

Zo blijf je veerkrachtig in je zoektocht naar werk

Geplaatst op 06/07/2022 door Maïté

Werk zoeken voelt soms als een full-time job. Om jouw energie te behouden en mentaal gezond te blijven, is het dus belangrijk dat je je niet laat overweldigen. Maïté bedachte 5 tips om veerkrachtig te blijven op weg naar een nieuwe job.

solliciteren

mentale gezondheid

Zo voorkom je saboterende gedachten bij het solliciteren

Geplaatst op 18/11/2021 door Geoffrey Colson

Negatieve gedachten kunnen we eigenlijk missen als kiespijn. Zeker bij het solliciteren. In deze blog geven wij jou tips om een halt toe te roepen aan jouw saboterende gedachten in drie stappen. Dus… stop maar even met piekeren en begin te lezen! ;-)

solliciteren

Het echte leven: wormen en vuile eieren — Logboek van Loes

Geplaatst op 13/10/2021 door Nadia Kara

Loes is op zoek naar een job en vond inspiratie voor deze blog door het lezen van een bijzonder krachtige en verrijkende story van Janne Robinson, die haar herinnerde aan haar verleden in de horeca en haar de moed gaf om haar jobervaring vanuit een ander perspectief te bekijken.

co-searching activiteiten

solliciteren

In de kijker: onze wekelijkse conversatiegroep

Geplaatst op 28/08/2021 door Geoffrey Colson

Christel werkt al sinds 2019 als vrijwilliger bij Co-Searching. Ze is zelf werkzoekend en organiseert de conversatiegroepen op dinsdagmorgen.

solliciteren

lifehacks

Door het oog van de recruiter: tips om (nog) effectief(ver) te solliciteren

Geplaatst op 09/06/2021 door Maïté

Blijf je maar met vragen zitten over het solliciteren? Twijfel je aan je CV en motivatiebrief? Een tip: leer kijken door het oog van de recruiter. Het biedt je een ander perspectief op het hele gebeuren. Lees er meer over in deze blog!

solliciteren

lifehacks

Het Co-Searching ABC: Interesse

Geplaatst op 26/05/2021 door Geoffrey Colson

We zijn gekomen bij de letter ‘I’ en kozen voor het woord interesse. Het onderdeel interesse/hobby’s van een CV wordt vaak onderschat. Nochtans kun je hiermee heel wat nuttige info meegeven! Je leest er meer over in deze blog.

solliciteren

Werk zoeken als specialist tijdens Corona — alleen voor dokters?

Geplaatst op 12/05/2021 door Geoffrey Colson

Werk vinden is nooit eenvoudig geweest, Corona maakt het alleszins niet gemakkelijker. Toch is het mogelijk! Ellie heeft werk gevonden en wilt met jullie een aantal tips delen.

solliciteren

Online solliciteren? Wees voorbereid!

Geplaatst op 20/04/2021 door Geoffrey Colson

Een sollicitatiegesprek verloopt niet altijd naar wens. Sinds COVID-19 de wereld heeft overspoeld, worden sollicitatiegesprekken vaak online gevoerd. In deze blog krijg je een aantal tips & tricks om jouw videogesprek zo goed mogelijk te laten verlopen!

solliciteren

5 redenen waarom je CV aanpassen wél aangenaam kan zijn

Geplaatst op 07/04/2021 door Geoffrey Colson

Voor de meesten klinkt dit als een nachtmerrie in de oren, maar het aanpassen van je CV hoeft niet altijd vervelend te zijn. Het heeft ook zijn positieve kanten. Geloof je ons niet? Lees dan eerst eens deze blog!

solliciteren

De motivatiebrief: een streepje voor op de sollicitatiebrief!

Geplaatst op 17/03/2021 door Maïté

Elke keer een tekst tevoorschijn toveren waarmee je de werkgever overtuigt is geen gemakkelijke opgave. Toch heeft de sollicitatiebrief in mijn ogen afgedaan… de motivatiebrief daarentegen helemaal niet. Lees hieronder waarom dat zo is en hoe je een overtuigende motivatiebrief kan schrijven!

solliciteren

Het Co-Searching ABC: Flamingo

Geplaatst op 17/03/2021 door Geoffrey Colson

Tijd voor een nieuwe aflevering van het Co-Searching alfabet! ‘F’ staat voor… Flamingo. Een werkgever is niet op zoek naar een grijze muis, wel naar een pink flamingo. Hoe gaat zo’n flamingo precies te werk? Lees er meer over in deze blog!

solliciteren

Het Co-Searching ABC: Efficiëntie

Geplaatst op 26/01/2021 door Geoffrey Colson

Tijd voor een nieuwe aflevering van het Co-Searching alfabet! We zijn gekomen bij de letter ‘E’ en kozen voor het woord… Efficiëntie. Omdat het vaak voorkomt in vacatures. En eigenlijk best wel een uitdaging is om hier een efficiënte blog over te schrijven.

solliciteren

getuigenis

Ik zocht en vond een job in tijden van pandemie 

Geplaatst op 17/01/2021 door Maïté

In tijden van pandemie en lockdowns, waarbij nieuwsberichten een vaste ondertoon hebben zoals “faillissementenronde zal beginnen”, “bedrijven houden het financieel niet vol”, sloeg ook bij mij de schrik om het hart: hoe zal de economie mijn carrière beïnvloeden?

solliciteren

lifehacks

Het Co-Searching ABC: Canva

Geplaatst op 17/12/2020 door Geoffrey Colson

Welkom bij het Co-Searching ABC! In deze blogreeks halen wij voor iedere letter van het alfabet een belangrijk woord aan dat met solliciteren of werken te maken heeft. Vandaag staat de designtool Canva in de spotlight… Want deze tool kan handig zijn bij het opstellen van jouw CV.