mentale gezondheid

co-searching activiteiten

Omgaan met stress en taboes doorbreken

Geplaatst op 08/05/2024 door Nadia Kara

Eind 2023 startten we in samenwerking met BlinkOut vzw een KNAPP-traject rond stress, specifiek voor vrouwen. Hoe maken we stress bespreekbaar, en hoe kunnen we door verbinding met anderen leren om er mee om te gaan? We stelden enkele vragen aan Malika, die het traject mee begeleidde.

mentale gezondheid

solliciteren

Nieuw werk zoeken na trauma: een zoektocht naar meer dan enkel een job

Geplaatst op 24/01/2024 door Romina

Na een traumatische ervaring ben je nooit meer dezelfde persoon...maar niet iedereen begrijpt dat. Gezien de ongevoeligheid die haar werkgever vertoonde, besliste Romina van werk te veranderen. Ze vertelt hoe ze het zoeken naar een nieuwe job in handen nam en zichzelf op de eerste plaats zette.

mentale gezondheid

lifehacks

Tips om je grenzen te bewaken

Geplaatst op 10/01/2024 door Irene

Als ik jou vraag of je een people pleaser bent, wat zou dan je antwoord zijn? Ik zag mezelf nooit als iemand die vooral aan anderen denkt, maar toen ik zelf steeds vaker tegen hetzelfde probleem aan liep, ging er toch een lichtje branden.

mentale gezondheid

lifehacks

Journal prompts om het nieuwe jaar te beginnen

Geplaatst op 04/01/2024 door Irene

New Year, New Me? Het nieuwe jaar is altijd wel een goed moment om stil te staan bij het verleden en nadenken over hoe jij de komende twaalf maanden wil beleven. Neem een theetje en zet je even neer; Irene, arbeidsbemiddelaar en blogger bij Co-Searching, deelt haar favoriete journal prompts.

mentale gezondheid

english

Maybe, Burnout?

Geplaatst op 29/11/2023 door Denisa

A burnout is a heavy experience, and sometimes you don't really know how to put it into words. In her journey to recovery, Denisa found comfort and inspiration writing poetry; today, she shares one of her poems with us.

mentale gezondheid

Is dit angst?

Geplaatst op 15/11/2023 door Denisa

Vrijwel iedereen krijgt af en toe te maken met angst, wat fysiek en mentaal overweldigend kan zijn. In haar gedicht deelt Denisa met ons hoe het voor haar aanvoelt.

lifehacks

innovatie

mentale gezondheid

Coach jezelf met de Zelf Determinatie Theorie

Geplaatst op 08/02/2023 door Annelies De Tender

Bij Co-Searching hebben we een methode ontwikkeld gebaseerd op de zelfdeterminatietheorie. Deze wordt toegepast in onze workshops om werkzoekenden te versterken op weg naar hun droomjob. Maar wat houdt deze theorie juist in? Annelies, onze regioverantwoordelijke in Gent, legt het allemaal uit.

mentale gezondheid

Goede voornemens voor mijn goede voornemens

Geplaatst op 18/01/2023 door Maïté

Geen nieuwjaar zonder goede voornemens: vol met hoop en ambitie starten veel van ons het jaar met deze traditie, om dan teleurgesteld later af te haken. Voor 2023 heeft Maïté een nieuwe aanpak, die ze graag met ons deelt: goede voornemens voor haar goede voornemens.

mentale gezondheid

english

How to defeat burnout before it strikes and improve your work-life balance?

Geplaatst op 16/11/2022 door Padma Gopalan

We know burnout all too well: several people among us have struggled with this 21st century plague. We are lucky to be able to heal from our negative experiences by turning them into positive learnings throughout our daily activities, but you know what would be even better?

arbeidsbeperking

mentale gezondheid

Reden voor een feestje — het verhaal van Fien (deel 4)

Geplaatst op 02/11/2022 door Fien

Je weg vinden in het leven is niet gemakkelijk als je een beperking hebt. In 2020 vertelde Fien in een reeks blogposts over haar persoonlijke zoektocht naar een diagnose, gepaste studies en werk. Twee jaar later komt ze terug met deel 4 van haar verhaal: “Reden voor een feestje”.

mentale gezondheid

Onzekerheid als onzichtbare drempel

Geplaatst op 27/10/2022 door Nadia Kara

Toen ik een tijdje geleden de uitnodiging kreeg om mee te doen aan een panelgesprek “Onzekerheid als onzichtbare drempel”, was mijn eerste reactie: “nee, da’s niks voor mij”. Ik was geprikkeld door de titel, maar ik voelde me een beetje onzeker om over mijn onzekerheden te praten. Ironisch, hé?

mentale gezondheid

Het imposter syndrome - over hoe de oplichter enkel zichzelf oplicht

Geplaatst op 17/08/2022 door Bojan

Bojan is al een tijdje zoekende in zijn loopbaan en heeft last van het imposter syndrome (oplichterssyndroom). Hij schrijft over zijn onzekerheden en zijn leerproces.

solliciteren

mentale gezondheid

Zo blijf je veerkrachtig in je zoektocht naar werk

Geplaatst op 06/07/2022 door Maïté

Werk zoeken voelt soms als een full-time job. Om jouw energie te behouden en mentaal gezond te blijven, is het dus belangrijk dat je je niet laat overweldigen. Maïté bedachte 5 tips om veerkrachtig te blijven op weg naar een nieuwe job.

mentale gezondheid

loopbaan

Werk Aan Je Welzijn

Geplaatst op 23/06/2022 door Nadia Kara

Werk en welzijn zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, en de corona pandemie heeft deze link nog meer op scherp gezet. Onlangs organiseerden we de eerste editie van Werk Aan Je Welzijn, een evenement waar we de link tussen mentale gezondheid en werk verkennen.

mentale gezondheid

“Komaan, Johan, je moet niet zo veel stressen!”

Geplaatst op 13/04/2022 door Jo

Werk zoeken, presteren, mee zijn met het nieuws, afspreken met de vrienden, aanwezig zijn voor de familie… soms is het gewoon te veel en kunnen we gemakkelijk verstrikt raken in onze angsten. Vandaag deelt Johan zijn ervaring met stress en enkele tips die hij gaandeweg heeft geleerd.

english

mentale gezondheid

Stop procrastinating: 4 ways to get your job search back on track

Geplaatst op 06/04/2022 door Zhanna Vrublevska

You'd planned to prepare your job application this afternoon, but you got caught up and now it’s late… too late. Are you (again) going to pull it off at the last minute? In today’s blog, Zhanna shares her experience with job search-related procrastination, and 4 tips to learn to live with it!

mentale gezondheid

aanrader

Aanrader! — maart 2022

Geplaatst op 30/03/2022 door Annelies De Tender

Wat inspireert ons? Waar vinden we troost? Wat maakt ons nieuwsgierig? Elke maand delen de Co-Searching bloggers een aantal lees-, kijk- en luister-tips?

solliciteren

mentale gezondheid

Zo voorkom je saboterende gedachten bij het solliciteren

Geplaatst op 18/11/2021 door Geoffrey Colson

Negatieve gedachten kunnen we eigenlijk missen als kiespijn. Zeker bij het solliciteren. In deze blog geven wij jou tips om een halt toe te roepen aan jouw saboterende gedachten in drie stappen. Dus… stop maar even met piekeren en begin te lezen! ;-)

mentale gezondheid

Het Co-Searching ABC: Kracht (van kwetsbaarheid)

Geplaatst op 04/08/2021 door Geoffrey Colson

We zijn aangekomen bij de letter ‘K’ van het Co-Searching alfabet! We kozen voor het woord kracht en leggen hierbij vooral de focus op de kracht van kwetsbaarheid. Deze twee termen lijken ware tegenpolen, maar niets is minder waar... Lees er meer over in deze blog!

loopbaan

mentale gezondheid

Het Co-Searching ABC: Half/Tijds

Geplaatst op 20/05/2021 door Geoffrey Colson

Welkom bij het Co-Searching alfabet! Vandaag staat de letter ‘H’ in de schijnwerpers. We kozen voor het woord Halftijds. Want halftijds (of deeltijds) werken is iets aparts…

mentale gezondheid

lifehacks

Ikigai: combineer werk en passie!

Geplaatst op 10/03/2021 door Elisabeth

In onze zoektocht naar werk concentreren we ons vaak erg op het praktische, het profijtelijke, het productieve… maar is dit voldoende om het geluk te vinden? In deze blog gaan we dieper in op een Japans concept: ‘Ikigai’, dat het praktische en het passionele in ons combineert.

mentale gezondheid

Het Co-Searching ABC: Dromenvanger

Geplaatst op 07/01/2021 door Geoffrey Colson

In de blogreeks Co-Searching ABC halen wij telkens een interessant woord aan dat met solliciteren of werken te maken heeft. Omdat de start van een nieuw jaar ook vaak samengaat met nieuwe voornemens en nieuwe dromen, staat vandaag een speciaal voorwerp in de kijker: de dromenvanger!

mentale gezondheid

Het Co-Searching ABC: Blue Monday

Geplaatst op 19/11/2020 door Geoffrey Colson

Welkom bij de tweede aflevering van het Co-Searching alfabet! In deze blogreeks halen wij voor iedere letter van het alfabet een belangrijk woord aan dat met solliciteren of werken te maken heeft. Vandaag in the picture: ‘Blue Monday’.

aanrader

mentale gezondheid

Laat je introverte kwaliteiten bloeien!

Geplaatst op 16/09/2020 door Geoffrey Colson

We leven in een wereld waarin extraversie de norm lijkt, en jammer genoeg blijkt solliciteren vaak een struikelblok te zijn voor introverten. In haar boek 'Succesvol solliciteren voor introverte mensen' geeft Eline Sluys heel wat nuttige tips om jouw introverte kwaliteiten laten bloeien!

aanrader

mentale gezondheid

De drukte voorbij

Geplaatst op 13/08/2020 door Geoffrey Colson

Of we nu op zoek zijn naar een nieuwe job, of al aan het werk zijn: we kampen elke dag met overvolle mailboxen en to-do lijsten. We willen steeds meer, hebben het ‘te druk’. Herken je jezelf hierin? Dan is "Nooit meer te druk" van Tony Crabbe voor jou zeker een must-read!

aanrader

mentale gezondheid

Een heldere kijk op ons complexe brein

Geplaatst op 16/07/2020 door Geoffrey Colson

Heb jij jezelf ooit al eens afgevraagd waarom je blijft worstelen met bepaalde (slechte) gewoontes? Last van concentratieproblemen, lusteloosheid of algemene emotieregulatie? Dan is Je brein de baas een absolute aanrader!

mentale gezondheid

Wat na burn-out: te veel of te weinig? Take your pick

Geplaatst op 09/07/2020 door Sofie

Sofie leek geboren voor het sociaal werk en gaf zich 200%. Tot het op was…. een burn-out. Maar wat betekent dat eigenlijk? Wat na je herstel? Hoe zet je jezelf weer op weg naar een job? Een inkijk in een proces van wederopstanding, hoop, frustraties en troostende muziek…

mentale gezondheid

Wat na burn-out: die andere quarantaine

Geplaatst op 10/06/2020 door Sofie

Sofie leek geboren voor het sociaal werk en gaf zich 200%. Tot het op was…. een burn-out. Maar wat betekent dat eigenlijk, een burn-out? Wat na je herstel? Hoe zet je jezelf weer op weg naar een job? Een inkijk in een proces van wederopstanding, hoop, frustraties en troostende muziek…

mentale gezondheid

loopbaan

Het verhaal van Elien

Geplaatst op 03/12/2018

Elien zit tegenover me aan tafel. Op het eerste zicht merk ik niet dat Elien ‘anders’ is. Ze praat misschien wat snel, maar dat heb ik zelf ook al vaak te horen gekregen. Toch omschrijft Elien zichzelf als anders. Pas op haar 17e kreeg ze de diagnose AD(H)D.

loopbaan

mentale gezondheid

Jobtwijfels: Ga je ervoor of niet?

Geplaatst op 15/06/2018

Stel: na weken slash maanden jobsites afspeuren krijg je een aanbieding. Driewerf hoera! Alleen… je hebt je twijfels over het bedrijf. Wat dan?

mentale gezondheid

arbeid

“Zoek je naar werkbaar werk, kijk dan uit naar goede bazen.”

Geplaatst op 15/06/2018

Volgens onderzoek spelen goede bazen een substantiële rol in de mate waarin je je werk werkbaar vindt. Werkbaar werk kan je meten a.d.h.v. de mate waarin je werkstress ervaart, gemotiveerd bent in je job en betrokkenheid voelt, er ruimte is om groeien en een goede balans tussen je werk- en privé.

mentale gezondheid

solliciteren

Een spelletje “Wie ben ik?” in je zoektocht naar werk.

Geplaatst op 13/06/2018

In mijn zoektocht naar meer zelfkennis kwam ik de ’16 personalities’ test tegen. Ze beweren “zo accuraat te zijn dat het een beetje eng is”. Eens ik het resultaat begon te lezen moest ook ik toegeven dat het leek alsof ze me enkele jaren stiekem hadden bestudeerd.